Machinistenscholingsdagen 2022: weer groot succes!

Afbeelding Machinistenscholingsdagen 2022: weer groot succes!
donderdag 28 april 2022

Op twee zonovergoten lentedagen hebben op 21 en 22 april zo’n 150 machinisten weer deelgenomen aan de inmiddels traditionele Machinistenscholingsdagen (MSD) op het Bouw- en Infrapark in Harderwijk.

Samen met Vakvereniging Het Zwarte Corps en SOMA Bedrijfsopleidingen organiseert de vakgroep Grondwerk van Bouwend Nederland al 29 keer deze 'bijspijkerdag' voor machinisten, werkvoorbereiders, vaklieden GWW etc. Tijdens zes (interactieve) workshops namen de deelnemers kennis van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied en op sociaal gebied.

Waardering

De deelnemers hebben deze dagen weer als zeer leerzaam en goed georganiseerd ervaren, getuige de score van een dikke 8,5 als rapportcijfer voor de dag in het algemeen! Eén van de deelnemers voegde hier aan toe: "Zoals Barry Stevens zou zeggen: vooral zo doorgaan!". De organiserende partijen zijn dat ook van plan. Volgend jaar is de 30e editie van de MSD waar we dus een bijzondere uitvoering van gaan maken!

De machinisten van de toekomst

Dat de MSD niet alleen interessant zijn voor de machinisten van vandaag, maar ook voor die van morgen, ook leerlingen van het SOMA waren zeer geïnteresseerd in de elektrische machine van GMB en hadden tal van vragen. Voor meer informatie over de inhoud van de gegeven workshops en een foto-impressie, klik hier.

Charles Verheyen verenigingsmanager grondwerk en railinfra