Twee reddende engelen voor Regio Noord

Afbeelding Twee reddende engelen voor Regio Noord
maandag 2 mei 2022

Vacatures vervullen is een enorme opgave geworden. De bouw en infra in Noord Nederland krijgt er echter hulp bij. Twee arbeidsmarktcoaches van Service Punt Techniek Noord zijn sinds april heel specifiek voor de branche aan de slag met het begeleiden van zij-instromers naar een baan in de bouw of infra. En met de subsidieregeling ‘Kansen Verzilveren voor Technisch Vakmanschap’ wordt er ook nog eens financieel de helpende hand bij geboden.

Baukje Rekker en Marjo Roosenstein heten de twee nieuwe arbeidsmarktcoaches die Service Punt Techniek Noord speciaal voor de bouw en infra heeft aangetrokken. De dames zijn in april begonnen dus het kan zomaar zijn dat sommige bedrijven al kennis met ze hebben gemaakt. Om de branche te helpen met het invullen van vacatures, gaan de twee ‘reddende engelen’ namelijk bedrijven actief benaderen. Ze begeleiden de zij-instromers die uit het programma ‘Je gaat het maken’ komen en in Friesland, Groningen of Drenthe wonen of willen gaan wonen en werken bij de zoektocht naar een baan. Maar ook voor kandidaten ‘uit de kaartenbakken’ van UWV en gemeenten zoeken ze een plek bij de bedrijven. 
U hoeft natuurlijk niet te wachten tot een van de arbeidsmarktcoaches langskomt om u aan nieuw personeel te helpen. Heeft u een vacature en lukt het maar niet om die in te vullen, dan kun u ook zelf aan de bel trekken. In het kader onderaan het artikel vindt u de contactgegevens.

Subsidies

Natuurlijk kan het zo zijn dat een zij-instromer nog wat opleiding nodig heeft voor u hem of haar volledig kunt inzetten. Dankzij de  subsidieregeling ‘Kansen Verzilveren voor Technisch Vakmanschap’ vallen de kosten daarvan best mee. Vanuit de regeling kunnen de opleidingskosten en de kosten voor de begeleiding namelijk gedeeltelijk worden vergoed. Aan het zittende personeel is eveneens gedacht. De regeling bevat namelijk ook potjes voor de bijscholing van die medewerkers. 
Arbeidsmarktcoaches Baukje Rekker en Marjo Roosenstein kunnen u alles over die subsidieregelingen vertellen en een handje helpen bij het aanvragen van zo’n tegemoetkoming. Met recht reddende engelen dus!

Baukje Rekker
b.rekker@spt-noord.nl
06-38915117
Werkzaam in provincie Friesland

Marjo Roosenstein
m.roosenstein@spt-noord.nl
06-38915110
Werkzaam in de provincies Groningen en Drenthe]

Alja Vos adviseur sociale zaken & arbeidsmarkt regio noord

Tags

Instroom