• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Dag van de Wkb helpt leden in de voorbereiding op Wet kwaliteitsboring

Dag van de Wkb helpt leden in de voorbereiding op Wet kwaliteitsboring

Afbeelding Dag van de Wkb  helpt leden in de voorbereiding op Wet kwaliteitsboring
maandag 30 mei 2022

Voor de leden die zich specifiek richten op kleine (ver)bouw en renovatie organiseerde Bouwend Nederland Regio Randstad Zuid op 17 mei de Dag van de Wkb. Er was een duidelijke behoefte onder deze ledengroep om vooral de praktische kijk op de wet toe te lichten. Het werd een interactieve dag waar leden vol enthousiasme en nieuwsgierigheid aan deelnam.

De aftrap deed Rico Vermeij van ingenieursbureau Alphaplan over de werkwijze en rol van een borger. De rol van de gemeente kwam ook aan bod en werd toegelicht door Vincent Hilhorst van gemeente Den Haag. Vanuit de bouwsector zelf deelde Peter Bruijnes van Aannemingsbedrijf Bruijnes zijn ervaring omtrent een proefproject via ambassadeursnetwerk Alphen a/d Rijn en het gebruik van een instrument als borgingtool. De dag werd afgesloten met een samenvatting van Arjen Modderman van Kwaliteitsborger Vertex. Arjan begeleidde de bouwers tijdens een workshop om in kaart te brengen waar de leden staan in hun voorbereiding op de nieuwe wet. Het gaf leden een goed beeld van wat de Wkb van je vraagt als aannemer en wat je kunt verwachten in je relatie met de borger en opdrachtgever van de gemeente als handhavende partij. Ook werd duidelijk dat leden die niet of nog onvoldoende ervaring hebben opgedaan met de werking van de Wkb nog ruim een half jaar de tijd hebben om zich voor te bereiden. De uitnodiging van Vincent Hilhorst om deel te nemen aan een proefproject werd dan ook hartelijk ontvangen.

Meer informatie en training
Meer info over de Wkb is te vinden op wkbplaza.nl. Deze website biedt daarnaast ook veel en actuele informatie over de Wkb zelf, de ambassadeursnetwerken, voorbeelden van keuringsplannen en consumentendossiers. Daarnaast biedt de speciale Wkb-pagina van Bouwend Nederland ook veel informatie.

Saida Amlal-Sanoussi projectleider bestuurs- en directiebureau