Het ‘nieuwe leasen’ voor bedrijfswagens slaat aan

LeasePlan neemt afscheid van oude propositie

  • Meer flexibiliteit en grip
  • Lang doorrijden, tot 300.000 kilometer
  • Lokaal je bus laten servicen
Afbeelding Het ‘nieuwe leasen’ voor bedrijfswagens slaat aan
maandag 30 mei 2022

Zélf bepalen hoe lang en hoeveel kilometers je wilt rijden. Zélf bepalen waar en wanneer je het onderhoud aan je bedrijfswagen wilt laten doen. LeasePlan komt met een volledig nieuwe propositie voor bedrijfswagens. Voorafgaand aan de nieuwe propositie luisterden ze goed naar de wensen van ondernemers. Die willen namelijk bést leasen. Als de voorwaarden maar gunstig zijn. Met het nieuwe bedrijfswagen leasen is dat zeker het geval.

Bij LeasePlan speelde het gevoel dat hun propositie voor bestelbussen beter kon, passend bij de wensen van ondernemers. Dirk Gaasbeek, manager bedrijfswagens bij LeasePlan: "Met zo’n gevoel moet je iets. Dan is het allereerst van belang dat je je buikgevoel onderbouwd met feiten. Daarom lieten wij onafhankelijk marktonderzoek uitvoeren. Een extern bureau interviewde voor ons een aantal ondernemers, en vroeg hen onder welke voorwaarden zij bedrijfswagenlease zouden overwegen. Die gesprekken brachten duidelijkheid. Ze waren de basis voor de nieuwe bedrijfswagenpropositie. En we zien dat deze aanslaat."

Dirk Gaasbeek van LeasePlan

"Bij onze nieuwe propositie mogen ondernemers tot wel 300.000 kilometer rijden, en kunnen de bus tien jaar houden" – Dirk Gaasbeek, manager bedrijfswagens bij LeasePlan

Flexibiliteit en grip

"Het nieuwe bedrijfswagen leasen wijkt op cruciale punten af van andere leasevormen in de markt", legt Dirk uit. "De propositie is echt opgebouwd rondom de ondernemer die zijn bedrijfswagen elke dag gebruikt, en voor wie deze een belangrijk instrument is voor zijn bedrijfsvoering. Een ondernemer wil namelijk twee dingen: flexibiliteit en grip. Ze vormen het cement van onze nieuwe propositie."

Veel kilometers, lang doorrijden

"Uit het onderzoek blijkt allereerst dat ondernemers zelf willen kiezen hoeveel kilometers zij met hun bestelbus rijden, niet in de laatste plaats omdat de bus vaak is voorzien van kostbare inbouw of opbouw", zegt Dirk. "Dit betekent dat wij praktisch géén kilometerlimiet hanteren. Daarnaast willen zij zelf kunnen bepalen wanneer ze hun bedrijfswagen inruilen, en niet verplicht na een bepaalde periode. Bij ons mogen ondernemers tot 300.000 kilometer rijden – zeven keer de aarde rond – en kunnen de bus tot tien jaar rijden."

Zelf het onderhoud plannen en lokale service

Ook stilstand blijkt voor ondernemers een punt van aandacht. "De meesten gebruiken hun bestelbus bijna dagelijks. Vaak is het zelfs hun mobiele werkplaats. Het liefst plannen ze periodiek onderhoud dus op stille momenten: in het weekend of ’s avonds. Daarom bieden wij ondernemers door het hele land een heel uitgebreid netwerk van serviceleveranciers. Zij spreken de taal van de ondernemers en begrijpen hun servicedilemma."

Ondernemers stellen het vaak op prijs om het servicen van de bus lokaal te kunnen laten uitvoeren. Relaties met andere ondernemers spelen hier een belangrijke rol. "Met het nieuwe bedrijfswagen leasen kiest de ondernemer zelf waar het onderhoud wordt uitgevoerd. Staat zijn gewenste garage er niet tussen, dan voegen wij deze toe." LeasePlan levert de bestelbussen voortaan ook standaard af met all season-banden. "Wisselen voor het zomer- en winterseizoen is dus niet meer nodig. Moeten banden vanwege slijtage worden vervangen, dan kan dat ook bij de lokale bandenspecialist."

Zonder gevolgen met schade inleveren

Ondernemers in de bouw geven aan dat hun bus eigenlijk gereedschap is, en krassen en deuken zijn niet altijd te voorkomen. Daarvoor wil je op het moment van inleveren niet een rekening gepresenteerd krijgen van de leasemaatschappij. Dirk: "Wij begrijpen heel goed dat een bus gebruikt moet worden waarvoor hij bedoeld is. Waar gehakt wordt, vallen nu eenmaal spaanders. Het is uitermate zuur als je bij het inleveren van je bus moet betalen voor schades die je zelf nooit zou herstellen. Bij ons hoeft dat ook niet. Daarom volgt bij het inleveren geen rekening voor krassen of deuken."

Compleet met inbouw en opbouw

De nieuwe propositie is om nog een reden anders dan andere. "Wij leveren de bestelbussen helemaal compleet bij de ondernemer af, met in- en opbouw, laadlift, speciale vloer- of wandbekleding, belettering, wrapping, kortom alles wat nodig is. Sleutels erbij en rijden maar. LeasePlan coördineert de totale afstemming tussen al deze leveranciers. Tussentijds van bus wisselen kan. Er is dan de mogelijkheid om de complete in- en opbouw over te bouwen. Ook dit wordt geregeld."

Als partner van Bouwend Nederland adviseert LeasePlan leden graag over de beste keuze voor de bedrijfswagen, maar ook over de inrichting. "Ondernemers in de bouw en infra willen graag weten welke keuzes concurrenten maken met hun bedrijfswagens. In de branche zit immers veel ervaring, en zo leert men van elkaar. Daarom komen wij voor verschillende branches met advies voor de beste inrichting en opbouw bij compacte, middelgrote en grote bedrijfswagens."

Onderhoud goed gepland

LeasePlan ontwikkelt ook een gebruiksvriendelijk onderhoudssysteem. Degene die binnen de onderneming verantwoordelijk is voor het onderhoud van de bedrijfswagens, krijgt via online tooling een signaal wanneer een bestelbus onderhoud nodig heeft. Zo wordt een bekend en ongewenst verschijnsel voorkomen, namelijk te lang doorrijden met een bestelbus die allang over zijn servicebeurt heen is. "Zo hou je je auto’s goed onderhouden op de weg en voorkom je stilstand", vat Dirk samen.

Speciale afdeling

Ondernemers leasen een bestelbus om heel andere redenen dan een personenwagen. Hier komt ook andere kennis en kunde bij kijken. "Daarom is er bij LeasePlan een aparte afdeling die zich uitsluitend richt op bedrijfswagens. Hier houden wij ons bezig met expertise, kennisvergaring en onafhankelijk advies. Maar bijvoorbeeld ook met de mogelijkheden van elektrisch rijden voor de branche." Van goed advies wordt de ondernemer beter, is de gedachte. Door aan te geven wat leasewensen zijn en hoe hij de komende leaseperiode zelf ziet, komt LeasePlan met het voordeligste alternatief. "Maar de keuze blijft natuurlijk aan de ondernemer zelf. Die moet zich de komende jaren prettig voelen bij de bedrijfswagen waar hij dagelijks mee op pad is."

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het nieuwe bedrijfswagen leasen van LeasePlan? Als lid van Bouwend Nederland heb je recht op flinke extra ledenvoordelen, waaronder een cashback. Neem contact op met ons en laat je informeren. Bel 079-3252 166 of mail naar voordeel@bouwendnederland.nl