Webinar: Beter voorbereid op calamiteiten

Neem gratis deel aan dit webinar van Aon

  • Donderdag 23 juni van 11:00 tot 12:00 uur
Afbeelding Webinar: Beter voorbereid op calamiteiten
woensdag 8 juni 2022

Succesvol ondernemen is vooral vooruitzien. Juist deze kwaliteit helpt om bij een calamiteit erger te voorkomen. Op donderdag 23 juni organiseert onze voordeelpartner Aon daarom van 11:00 tot 12:00 uur het webinar 'Beter voorbereid op calamiteiten'. Crisisexpert Menno Jansen van het COT (Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement) bespreekt in dit webinar hoe je je voorbereidt én snel en adequaat reageert op een calamiteit op of rond de bouwplaats.

De impact van een calamiteit

Ondanks alle veiligheidsmaatregelen gaat het soms toch mis; een calamiteit komt altijd onverwachts en brengt grote onzekerheden met zich mee. Een calamiteit in de omgeving van de bouwplaats kan grote invloed hebben op de bedrijfscontinuïteit, het imago en de bedrijfsvoering. Denk aan een explosie, instorting, brand, groot ongeval, milieuvervuiling of een montagefout die leidt tot veel gevolgschade. Wanneer dit soort plotselinge en onvoorziene omstandigheden plaatsvinden, kan dit leiden tot negatieve berichtgeving in de media en kan er veel druk ontstaan op je organisatie. Druk op zaken waar je niet vertrouwd mee bent, zoals crisiscommunicatie, zorg voor slachtoffers, samenwerking met hulpdiensten en perswoordvoering.

Programma

Tijdens het webinar komen onder andere deze vragen aan bod:

  1. Wat zijn de regelmatigheden van een calamiteit?
  2. Welke voorbereidingen kun je zelf treffen voor een calamiteit?
  3. Wat zijn de momenten waarop experts van Aon en COT je kunnen ontzorgen?
  4. Welke voorbereidingen treffen andere bouwbedrijven voor een calamiteit?
  5. Welke behoeften heb je op het moment van een calamiteit?

Aanmelden

Klik op onderstaande knop om je aan te melden voor dit (gratis) webinar van het Aon bouwteam. We zien je graag online op donderdag 23 juni.

Meld je nu aan

Aon logo