• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Podcast: dit gebeurt er achter de bouwhekken van de A16 en Piet Heintunnel

Podcast: dit gebeurt er achter de bouwhekken van de A16 en Piet Heintunnel

Bezoek 18 juni een project op Dag van de Bouw

Afbeelding Podcast: dit gebeurt er achter de bouwhekken van de A16 en Piet Heintunnel
dinsdag 14 juni 2022

Als je nog niet enthousiast ben over de bouwsector, dan wordt je dat zeker na het horen van deze podcast. In deze aflevering hoor je wat er achter de bouwhekken gebeurt bij de renovatie van de Piet Heintunnel in Amsterdam en bij de aanleg van de A16 in Rotterdam. De trots waarmee de gasten praten over hun projecten spat uit de speakers. Deze en 143 andere projecten zijn zaterdag 18 juni te bezoeken tijdens de Dag van de Bouw. Kijk op www.dagvandebouw.nl welke dit zijn.

Wat hoor je allemaal in aflevering 11 van De bouw maakt het podcast:

  • Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland) vertelt dat hij samen met minister Harbers van I&W zaterdag 18 juni de opening van de Dag van de Bouw doet op de Afsluitdijk. Meld je wel even aan.
  • Jeffrey van Korlaar van Heijmans en Koen Beukers van Yunex Traffic zijn de projectmanagers van de renovatie van de Piet Heintunnel in Amsterdam en startten 2 jaar dit project in de eerste lockdown. Ze vertellen hoe ze de omgeving erbij betrekken en hoe groots deze klus met 12.000 m2 hittebestendig maken en het plaatsen van 150 km kabel, 47 ventilatoren, 146 brandhaspels, 913 armaturen en 2 valdeuren is. Bezoek de tunnel op 18 juni, maar meld je wel even aan.
  • Stefan van der Voorn, contractmanager bij Rijkswaterstaat voor de A16 Rotterdam en Paul Eijking, omgevingsmanager aannemerscombinatie De Groene Boog vertellen vol passie over de nieuwe tweede ring van Rotterdam en de eerste energieneutrale snelweg van Nederland met een tunnel van 2,2 km. Zeven jaar duurt het project, waarbij het viaduct geleidelijk over het Terbregseplein geschoven wordt. Ook blijft de combinatie 20 jaar het onderhoud doen. Je kunt het 18 juni zelf bekijken.
  • Door heel Nederland zijn 145 bouwplaatsen open, maak zelf een keuze op www.dagvandebouw.nl.

Maand van de Toekomst

Juni is ook maand van de toekomst, benieuwd naar de ontwikkelingen in de bouw, bekijk dan welke digitale sessies je kosteloos kunt bijwonen op: www.bouwendnederland.nl/maandvandetoekomst.

Richard Massar communicatieadviseur