• Home
 • Actueel
 • Nieuws
 • Opening Dag van de Bouw Regio Zuid, ontvangst leerlingen en wethouders

Opening Dag van de Bouw Regio Zuid, ontvangst leerlingen en wethouders

Tour de Bouw rondom Breda, maar totaal 26 projecten in Brabant

Afbeelding Opening Dag van de Bouw Regio Zuid, ontvangst leerlingen en wethouders
woensdag 15 juni 2022

Een uniek kijkje in de keuken op de bouwplaats bij verschillende bouwbedrijven. Zowel leerlingen als wethouders maken er gebruik van. En we hopen ondanks het voorspelde warme weer veel publiek te ontvangen.

Op zaterdag 18 juni om 10:00 uur opent wethouder Jean Pierre Schouw van de Gemeente Etten-Leur samen met Séverine Blok, adjunct-directeur projectontwikkeling bij de Nederlandse Bouw Unie, de regionale opening van de Dag van de Bouw aan ’t Juvenaat aan de Litouwenplein 1 te Etten-Leur. Op de Geitenmelkpoederfabriek aan de Nieuwe Donk 7 in Etten-Leur zal op 11:00 uur wethouder Ger de Weert van de Gemeente Etten-Leur aanwezig zijn in samenwerking met Mark Slob van Breda Bouw om hun deuren te openen. Uniek aan deze locatie is dat er gebruik wordt gemaakt van een VR Toolbox, waarin je via virtual reality een trainingsmodule ‘Veilig werken op hoogte’ situaties kan simuleren. Wethouder Daan Quaars van de Gemeente Breda heeft samen met de directeur van BouwSchool Breda, Erik Colijn, gekozen om een bezoek te brengen aan de Heilig Hart Kerk aan de Baronielaan te Breda (waaronder ook de Pastorie) om 12:00 uur, projecten van respectievelijk De Bonth van Hulten en bouwbedrijf Vermeulen.

Basisschoolleerlingen op de bouwplaats

Op de projecten aan de Baronielaan in Breda en 't Juvenaat in Etten-Leur komen in totaal vijf groepen basisschoolleerlingen op vrijdag 17 juni ervaren wat voor moois de bouw maakt. We vertellen hen meer over de verschillende beroepen in de sector, ze krijgen een gastles en rondleiding van de projectleider of uitvoerder en er zijn wat doe-activiteiten geregeld door de aannemer samen met het team van de Bouwschool. Afdeling Brabant Mid-West heeft ondersteund in de organisatie en aanloop naar vrijdag 17 en zaterdag 18 juni en gezorgd voor gadgets voor de leerlingen om hen nadien te blijven  herinneren aan deze mooie ervaring. 

Er worden foto's gemaakt die we naderhand zullen publiceren. 

Andere projecten van afdelingsleden:

Ook andere leden uit de afdeling stellen hun bouwplaats op zaterdag 18 juni open voor het publiek:

  • De Nijs-Soffers, verpleeghuis Hoogerheide en vakantiepark Wulpdal in Tholen
  • Bouwbedrijf Vrolijk, nieuwbouw pand De Keuken Groep in Bergen op Zoom en met nieuwbouwproject Ritterburg in Middelburg
  • Hoefnagel Totaalbouw, nieuwbouw bedrijfspand in Kaatsheuvel
  • Aannemersbedrijf Van Agtmaal, 100 appartementen Couperuspark in Etten-Leur
  • Elshout en De Bont, bouwrijp maken nieuwbouwproject Akkerlanen in Waalwijk
  • Bouwbedrijf Boot, appartementen op de Markt in Prinsenbeek (prefab)
  • Pellikaan, zwembad in Zwijndrecht
  • Berghege Heerkens Bouwgroep, ziekenhuisvoorziening Rijnstate in Overbetuwe (Elst)
  • Van Wijnen heeft op meerdere locaties in het land diverse projecten opgegeven.
  • In Breda is ook de Chassékazerne/Breda Botanique open, een project van Aannemingsbedrijf Nico de Bont uit Vught en in Tilburg is de Stadswinkel open voor publiek, een project van BINX Smartility uit Groenlo.

Doe je dit jaar niet mee? We communiceren zo snel mogelijk de datum voor 2023 en geef het dan aan als je iets extra's rondom deze dag wilt organiseren bij Petra. We proberen dan zoveel mogelijk te ondersteunen.

Petra Landmeter Verenigingsmanager Brabant Mid-West