Afdeling ’t Gooi en omstreken vergaderde in hogere sferen

Afbeelding Afdeling ’t Gooi en omstreken vergaderde in hogere sferen
donderdag 23 juni 2022

Voor de ledenvergadering van dinsdag 21 juni had afdeling ’t Gooi en omstreken een heel bijzondere lokatie uitgekozen; de bouwers waren naar vliegveld Hilversum gekomen om te praten over verenigingszaken en te horen over vliegen.

De meeste leden van de afdeling ’t Gooi en omstreken waren er wel eens langsgereden, en sommigen hadden er zelfs wel eens een zachte landing gemaakt, maar de ins en outs van vliegveld Hilversum kenden ze niet. De eigenaar van het sportvliegveld gaf de bouwers dinsdag 21 juni echter een informatieve rondleiding na de ledenvergadering. Zo vertelde hij bijvoorbeeld dat het met zijn drie grasbanen een 44.500 vliegbewegingen per jaar, het grootste privé-sportvliegveld van Nederland is. Een stukje historie kwam ook voorbij: het vliegveld bestaat sinds 1938 en is in de oorlog gebruikt door de Duitsers; de Grote Hangar is inmiddels een monument.

Schiphol of Hilversum?

Tijdens de gezellige en geanimeerde vergadering die voor de rondleiding plaatsvond in het restaurant van het vliegveld, ging het ook nog even over vliegen. In het najaar is de afdelingsreis naar Marrakech waar ruim 50 leden met partners aan deelnemen. Er werd nog even gekscherend gediscussieerd over de vertreklocatie. Volgens de planning is dat Schiphol maar diverse leden vroegen zich lachend af of het, met het oog op de vele geschrapte vluchten, niet beter zou zijn om vanaf Hilversum te vertrekken. 

Scala aan onderwerpen

Andere zaken waar de leden over van gedachten wisselden waren de instroom en de promotie van de sector. Er werd onder meer teruggeblikt op de Dag van de Bouw, die in het weekend voor de vergadering had plaatsgevonden. Bouwmensen Gooi en Vechtstreek kwam ter sprake, en met name dat het opleidingsbedrijf sinds een paar maanden een nieuwe directeur heeft in de persoon van Lisette van Weeren. Ook werd er gesproken over de workshop Safety Culture Ladder die de afdeling komend najaar wil organiseren. Verder kondigde adviseur Vincent Zijlstra aan dat hij de overstap gaat maken van Bouwend Nederland naar Bouwacademie Amsterdam. Genoeg zaken dus om ook tijdens het diner na de rondleiding over het vliegveld met elkaar over door te praten.