In het Twentse Rossum werken kinderen in bouwteams

Afbeelding In het Twentse Rossum werken kinderen in bouwteams
maandag 4 juli 2022

Bestuurslid Martijn Borgerink van Aannemersbedrijf Oude Moleman B.V. is actief in het bestuur van Regio Twente maar ook zeer betrokken bij basisschool de Kerkewei in zijn woonplaats Rossum. Het evenement ‘Wij Bouwen de Toekomst’ sluit dan ook precies aan op wat deze school al doet: Het werken in bouwteams!

Bevlogenheid

Het is dan ook (bijna) vanzelfsprekend dat je als aannemer de bevlogenheid van het bouwen overbrengt op je eigen kinderen. Het onderwijs in het eigen dorp hoort daar natuurlijk ook helemaal bij. Aannemersbedrijf Oude Moleman kreeg enkele jaren geleden de opdracht om een schuur te bouwen op het schoolplein. Dit was de ultieme kans om kinderen te betrekken bij dit bouwproject en kennis over te dragen. 

Werken in bouwteams

In samenspraak met de schooldirectrice, conciërge en Borgerink werd de stap genomen om te gaan starten met het werken in bouwteams en klein groepjes samen te stellen. Zo kwam er een team voor het algemene onderhoud, tuinonderhoud, logistiek, materiaal en klein timmerwerk. Uiteraard mogen de kinderen zelf bepalen bij welk groepje ze willen aansluiten. Het aannemersbedrijf gaf elke keer een korte uitleg over de voortgang in het bouwproces van de schuur. Met heel veel plezier en enthousiasme is de schuur gerealiseerd en zijn de onderhoudsteams voor groen en bebouwing nog steeds actief. 

Kahoot!

Als beloning heeft Martijn Borgerink voor verschillende bouwteams kaartjes gekocht voor het themapark"Wij Bouwen de Toekomst".
Met behulp van een Kahoot quiz werden er verschillende vragen gesteld over de bouw. Met name Jort, Daan en Gijs hebben het geweldig gedaan en hadden zich uitstekend voorbereid. De winnaars hebben twee vrijkaartjes gewonnen en alle overige deelnemers 1 kaartje. 

Wij Bouwen de Toekomst

Vanaf 16 juli gaat het kinderevenement "Wij Bouwen de Toekomst" officieel van start en mogen de kinderen dit zelf gaan beleven. De sector staat voor een gigantische opgave. Te weinig jongeren kiezen momenteel voor een baan of opleiding in de bouw en infra. Werken in de bouw en techniek moet daarom weer de status krijgen die het verdient. Bouwers en technische ambachtslieden zijn cruciaal voor het laten draaien van onze maatschappij. 

Goed voorbeeld doet volgen

Met ‘Wij Bouwen de Toekomst’ laten we de Twentse jeugd kennis maken met onze fantastische branche! Het initiatief van De Kerkewei past precies in de filosofie van dit prachtige evenement, laten we de ambities waar maken in de praktijk en vooral samen ervaren hoe gaaf bouwen is. 

Jorrit van Ommen verenigingsmanager