• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Aannemer Hoefnagel vertelt trots over nieuwbouw eigen bouwinspiratiecentrum

Aannemer Hoefnagel vertelt trots over nieuwbouw eigen bouwinspiratiecentrum

Bouwplaatsbezoek 6 juli voor leden Afdeling Brabant Mid-West

Afbeelding Aannemer Hoefnagel vertelt trots over nieuwbouw eigen bouwinspiratiecentrum
maandag 11 juli 2022

Dinsdag 6 juli waren collega’s uitgenodigd op de bouwplaats van Hoefnagel Totaalbouw in Kaatsheuvel. Aan de Belgiëstraat realiseert Hoefnagel Totaalbouw de nieuwbouw van een multifunctioneel bedrijfspand voor het familiebedrijf, wat tevens een bouwinspiratiecentrum wordt voor kopers en andere klanten met bouwplannen. Directeur Alexander Hoefnagel leidde de aanwezige collega’s rond en vertelde over zijn toekomstplannen met het familiebedrijf.

Rein Croonen heette de aanwezige leden welkom namens het afdelingsbestuur. Vol trots vertelt Alexander, derde generatie Hoefnagel, ons vervolgens over het familiebedrijf dat in 1930 van start ging vanuit een schuurtje in Sprang-Capelle. Al 92 jaar op dezelfde locatie met dus nu een verhuizing in zicht. De bouwer heeft al wel sinds jaren een showroom in Kaatsheuvel. Hoefnagel denkt einde van dit jaar te verhuizen naar het nieuwe pand, waar alle activiteiten onder één dak komen, waaronder een machinale timmerfabriek voor houten kozijnen, magazijn en showroom.

Bouwboetiek

Het ontwerp van het nieuwe bedrijfspand is vooral vanuit de gedachte ontstaan dat kopers zich thuis moeten voelen. Het goed begeleiden van kopers van nieuwbouwwoningen is namelijk een belangrijk speerpunt van Hoefnagel, omdat 50 tot 80% van haar projecten bestaat uit eigen ontwikkeling van woningbouw. In de showroom ‘Bouwboetiek’ staan straks onder andere twee mock-ups (mini-huizen) met veel bouwkundige detailleringen en kopersopties tentoongesteld. “Kopers/Klanten krijgen zo een beter beeld van het uiteindelijke resultaten welke opties mogelijk zijn. En dat zijn er veel volgens de aannemer. We gaan erg ver in het mogelijk maken van woonwensen. Verder dan de standaardopties”, aldus Alexander.

Knipoog naar verleden

Het project dat nu in de afbouwfase zit krijgt steeds meer vorm. Op de ontwerpschetsen is veel moois te zien. Bij de entree geen grote traditionele balie meer, maar een gezellige pantry met coffee-corner en zitgelegenheid bij een gemetselde muur van oude gebruikte IJssel-stenen. “De steentjes komen uit een oud pand wat we ooit 50 jaar terug gesloopt hebben. Een knipoog naar ons verleden en een mooie circulaire oplossing.”

Alles in de showroom is bedacht met het idee dat kopers opties kunnen zien in een zo realistische mogelijke omgeving, dus niet alleen vanuit een brochure. Dit geldt ook op installatievlak, het pand is namelijk voorzien van een lucht- en bodemwarmtepomp Naast de bodemwarmtepomp en luchtwarmtepompen is het pand ook voorzien van 394 PV panelen, hiermee is het pand zelfvoorzienend en energieneutraal.

 

Ook voor het team van medewerkers wil Alexander een fijne werkomgeving creëren, met veel transparantie en raampartijen zodat de medewerkers in contact staan met elkaar van kantoortuin, naar magazijn tot timmerfabriek. Maar ook met flexibele werkplekken.
Op de eerste verdieping wordt een kantine met keuken en ‘stammtisch’ gecreëerd vanuit de voorliefde van de aannemer voor Oostenrijk. Een gezellige plek om samen te zijn.
“Straks vinden daar de uitvoerdersvergaderingen en toolboxmeetings plaats, maar deze kantine kan ook gebruikt worden door andere organisatie voor bijv. kookworkshops. Onze visie is dat het pand ook gebruikt kan worden door partners en bijvoorbeeld andere bedrijven. Zo wordt bijvoorbeeld gedacht aan architecten die hun klanten in de showroom kunnen ontvangen en hun ontwerp kunnen visualiseren vanuit dit pand in Kaatsheuvel."

Hoefnagel wil straks ook meer inspelen in de verkoop van bouwmaterialen, onder andere voor collegabouwers, maar ook voor particulieren. Achter het kantoor met showroom op de begane grond bevinden zich het grote magazijn, de laswerkplaats, ruimte voor reparatie en schoonmaak van materieel en een ruimte voor het maken van prefab houtskeletbouw. In het ruim opgezette magazijn zal straks veel voorraad aanwezig zal zijn. Een bewuste keuze van Alexander om, zeker onzekere marktsituaties, niet mis te grijpen en de kosten en planning van de uitvoering in de hand te houden. Hij heeft het liefst alles in eigen hand, van het maken van kozijnen tot en met transport.

Zo belanden we aan het einde van de rondleiding in de timmerfabriek met zaagloods die als apart label gaat opereren in de markt onder de naam Hoefnagel Kozijnen. Een moderne timmerfabriek die in geen enkel opzicht nog lijkt op de timmerwerkplaats waarmee de bouwer ooit begon.

  

Een onlangs aangeschafte CNC-bewerkingsstation gaat ervoor zorgen dat de huidige productie kozijnen en deuren verviervoudigd kan worden. Bijna volledig computergestuurd kan Hoefnagel straks 24-7 productie draaien voor de eigen bouwprojecten en daarnaast voor de verkoop aan particulieren en collega bouw- en klusbedrijven. In de timmerfabriek is rekening gehouden met een zo efficiënt mogelijke indeling en route. Zo gaan de houtwerken straks via een speciaal railsysteem naar de spuit- en droogcabines in de fabriek en van daaruit op transport.

Indrukwekkend om dit alles te zien, maar vooral ook om de uitleg te horen over het denkwerk wat vooraf is gegaan aan de realisatie. Met het oog op de klant én op de toekomst, zodat Alexander het bedrijf op termijn mogelijk weer aan de volgende generatie kan overdragen.

Meer over Hoefnagel Totaalbouw vind je op de website www.hoefnageltotaalbouw.nl

Wij danken Alexander en Stephanie voor de gastvrijheid en wensen hen en het team veel succes met de afbouwwerkzaamheden en veel werkplezier vanaf de locatie in Kaatsheuvel later dit jaar.

Petra Landmeter Verenigingsmanager Brabant Mid-West