• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Bouwbedrijf Van Dijk in Vledder: "Alles is anders, maar ook weer niet"

Bouwbedrijf Van Dijk in Vledder: "Alles is anders, maar ook weer niet"

Afbeelding Bouwbedrijf Van Dijk in Vledder: "Alles is anders, maar ook weer niet"
donderdag 21 juli 2022

In de vakantieperiode brengen we een reeks artikelen over familiebedrijven in Noord-Nederland. Hoe gaat dat met bedrijfsopvolging? En wordt er tijdens familiebijeenkomsten ook wel over iets anders gepraat dan het bedrijf? Dit keer nemen we een kijkje bij het oudste familiebedrijf uit de serie: Bouwbedrijf Van Dijk BV uit Vledder.

Helemaal zeker van de geschiedschrijving is hij niet, maar Niels van Dijk houdt het erop dat Bouwbedrijf Van Dijk in 1886 is opgericht. Zelf is hij de 5e generatie Van Dijk die het Drentse bedrijf runt. Zijn vrouw doet de administratie en naast twee medewerkers (een man en een vrouw) voor de calculatie en de werkvoorbereiding, zijn er nog zo’n 15 medewerkers in dienst. Het merendeel van het personeel werkt er al wat langer, dat is wel typerend voor familiebedrijven. Maar bij Van Dijk gaat het niet alleen om de oudere medewerkers, ook de jongeren zijn redelijk honkvast. "Zeker de jongeren die we zelf opleiden. Ik denk dat we gewoon een prettige informele sfeer op het werk hebben. We hebben niet elke vrijdag een borrel, maar er heerst zeker ook geen afrekencultuur."

Als vanzelf

Niels van Dijk denkt dat het altijd wel de in de lijn der verwachting lag dat hij het bouwbedrijf van zijn vader zou overnemen. "Zoals dat hoort bij een familiebedrijf zit het bedrijf midden in het dorp en hebben we er al die tijd naast gewoond. Dan groei je er als vanzelf mee op en zeker als je er in geïnteresseerd bent, gaat het allemaal min of meer vanzelf." Toen in de jaren tachtig de eerste Personal Computers verschenen, werd de noviteit al snel geïntroduceerd op het bedrijf. En als jongen van een jaar of 15 werd Niels daar bij betrokken. "Ik heb ook wel meegetimmerd, maar dat heeft niet lang geduurd, ik keek meer mee met de calculaties en dergelijke." Zo kwam hij begin jaren negentig in het bedrijf te werken, en eind jaren negentig al volgde de overname. "De adviseurs stelden voor om dat geleidelijk te doen, eerst ieder de helft. Maar mijn vader zei Ja, dan moeten we straks nog een keer. Dus hebben we het maar meteen helemaal gedaan."

Goede harmonie

Vader Klaas van Dijk was 55 jaar toen zoon Niels het bedrijf overnam, en dus nog te jong om al te stoppen werken; hij kwam bij zijn zoon in dienst. Ingewikkeld was dat niet, net als voorheen werden de werken verdeeld. De bedrijfsvoering gebeurde in overleg, en in goede harmonie. "Ik herinner me meer ondersteuning dan afkeuring", zegt Van Dijk. "Ik denk ook dat onenigheid in een familiebedrijf niet zo snel over beleid zal gaan, maar eerder over  de omgang met een personeelslid of een klant." Inmiddels is zijn vader met pensioen en bemoeit hij zich beslist niet meer met het beleid. "Hij mag nog wel graag wat klusjes doen. Dat is prima, daarvoor ben je ook een familiebedrijf."

Het kan ook anders

Van Dijk prijst zich gelukkig met de soepele gang van zaken rondom de overdracht. "Ik heb het om me heen wel heel anders gezien bij andere bedrijven. Dat de zoon alleen maar mee mocht timmeren en wanneer pa 65 werd en wilde stoppen, dan in één keer alle andere werkzaamheden erbij moest gaan doen. Maar goed, misschien hadden wij gewoon wel de mogelijkheden." Van Dijk doelt op de economische groei die speelde op het moment dat hij in het bedrijf kwam. Er werd een collegabedrijf overgenomen, een zorginstelling – waar Bouwbedrijf Van Dijk BV nog altijd voor werkt – maakte een groei zodat het bouwbedrijf daar vele projecten voor kon uitvoeren. Ook vanuit de horeca, scholen en mkb werd veel werk verkregen en een sterke relatie met gerenommeerde architecten zorgde (en zorgt nog) voor veel reuring. "Mijn vader zat niet te wachten op al die bouwvergaderingen die dat met zich meebracht. Daar stuurde hij mij graag naartoe."

Alles is anders, maar ook weer niet

Doordat de overdracht zo geleidelijk ging, is er ook niet echt heel veel veranderd bij bouwbedrijf Van Dijk. "Nou ja, het is inmiddels een compleet andere wereld dan toen en aangezien we er als bedrijf altijd vroeg bij waren als er nieuwe ontwikkelingen kwamen, veranderen we eigenlijk doorlopend. We zijn al 15 jaar bezig met biobased bouwmaterialen, met circulair bouwen, met houtskeletbouw. En hoewel de Wkb er nog altijd niet is, hebben we er wel meteen in 2017 al op voorgesorteerd. Maar aan de andere kant leiden we ons personeel nog steeds zo op zoals we dat vroeger deden. Zaken als ISO en VCA, daar waren we immers ook al vroeg mee. En we waren al bovengemiddeld geautomatiseerd, dus daarin hebben we ook geen grote veranderingen hoeven maken."

Een manier van leven

De grootste verandering voor bouwbedrijf Van Dijk kon wel eens komen als de huidige eigenaar er mee stopt. Want het is geen zekerheid dat een van zijn kinderen hem opvolgt. Met 13 en 15 jaar zijn ze daar nu in ieder geval nog veel te jong voor. De oudste is volgens hem wel geïnteresseerd in de bouw, maar of dat genoeg is om op enig moment in de zaak te stappen, weet Van Dijk nog niet. Een must is het ook niet, wat hem betreft. "Als het een verplichting wordt, dan weet je zeker dat het mislukt. Het is nu ook heel anders dan toen ik jong was. Ik groeide echt met het bedrijf op, maar jongeren van nu zitten anders in elkaar. Er is ook zoveel voor ze om uit te kiezen. Daarnaast is het ook niet niks, zo’n bedrijf runnen. Het is meer een manier van leven, want het is vrijwel altijd in je gedachten; net als bij een boer die altijd moet melken."

 

Annette Korving-Leijenaar secretaresse regio Noord