Hoe verhoog jij de arbeidsproductiviteit in jouw bedrijf?

Afbeelding Hoe verhoog jij de arbeidsproductiviteit in jouw bedrijf?
vrijdag 17 maart 2023

Ondernemers kunnen baat hebben bij het gebruik maken van technologische en mensgerichte innovaties die de productiviteit vergroten. Welke investeringen zorgen ervoor dat er daadwerkelijk slimmer, efficiƫnter en veiliger gewerkt kan worden? Waar liggen de kansen om door investeringen in innovaties ook kostenefficiƫnter te werken? Dat onderzoeken we dit jaar met als doel om onze leden te helpen om bewezen zinvolle investeringen te doen.

Het onderzoek is gestart met uitgebreide interviews met bouw- en infrabedrijven die al verschillende innovaties hebben toegepast, met of zonder succes, om van hun ervaringen te leren Om dat wat daar is opgehaald te verdiepen en toetsen, is er nu een digitale vragenlijst gemaakt voor leden. Deze wordt in de tweede helft van maart door onderzoeksbureau USP per mail verstuurd. Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal vijftien minuten.

Dit onderzoek is onderdeel van het meerjarenprogramma Toekomst van Werk. De resultaten van het onderzoek en het gewenste vervolg daarop worden naar verwachting in juni van dit jaar bekend gemaakt.

Jaap van de Burgt beleidsadviseur arbeidsmarkt & sociale zaken