• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Gezondheid en vitaliteit in de Bouw & Infra belangrijker dan ooit

Gezondheid en vitaliteit in de Bouw & Infra belangrijker dan ooit

Afbeelding Gezondheid en vitaliteit in de Bouw & Infra belangrijker dan ooit
woensdag 17 januari 2024

Bedrijven in de bouw- en infrasector verwachten dat de krappe arbeidsmarkt in 2024 een nog belangrijker agendapunt gaat worden. Met het flinke personeelstekort is het belang van een gezonde en vitale werkvloer in de Bouw & Infra groter dan ooit. Benieuwd hoe je samen met ArboDuo (onderdeel van ArboNed) kan zorgen voor gezonde en vitale werknemers?

Aandacht voor een gezonde leefstijl helpt om ziekteverzuim te voorkomen. Dat levert uw werknemers en uw bedrijf veel op. Want gezonde werknemers zijn minder vaak ziek, hebben meer energie en zijn productiever.

Voorkomen beter dan genezen

Een hulpmiddel om een gezonde en vitale leefstijl te simuleren is het Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO). Het PAGO is een medisch onderzoek dat is afgestemd op de risico’s bij het werken in de Bouw en Infra. Ook bekijkt de arts hoe gezondheidsrisico’s op termijn voorkomen kunnen worden. Belangrijk bij het zware werk in de Bouw & Infra. Bouwbedrijven op Texel deden recent mee aan het PAGO. Benieuwd naar hun ervaringen? Kijk dan deze video.

Aan de slag met gezondheid en vitaliteit

Wilt u weten wat u als werkgever in de Bouw & Infra kunt doen om de gezondheid en vitaliteit van uw werknemers te bevorderen? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) helpt u graag op weg met deze handvaten:

  1. Direct van start met tips: lees in de praktische gids ‘Een gezond bedrijf levert veel op’ hoe u uw werknemers kunt ondersteunen bij het werken aan hun gezondheid en vitaliteit.
  2. Samen werken aan een gezond bedrijf: wilt u aan de slag met het thema vitaliteit en uw werknemers stimuleren gezond te leven en te werken? En kunt u hier hulp bij gebruiken? Schakel dan gerichte coaching en ondersteuning in via Mijn vitaliteitsexpert.
  3. PAGO en DIA: valt u onder de cao Bouw & Infra? Dan zijn het Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek en de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA) voor u geregeld. Het DIA is een PAGO aangevuld met een advies(gesprek) over wat uw werknemers kunnen doen om gezond en met plezier te blijven werken. ArboDuo werkt als vaste uitvoerder van het PAGO nauw samen met Volandis.

Meer weten?

Wil je meer weten over het vergroten van de gezondheid en vitaliteit van je werknemers? Neem contact op met arboned via bouwendnederland@arboned.nl of met Bouwend Nederland via mail voordeel@bouwendnederland.nl of bel 079 32 52 166. 

Stuur een mail