Geprint huis van beton komt eraan

dinsdag 25 juni 2019

Kathelijne Koster

Coordinator Meerjarenprogramma's
Afbeelding Geprint huis van beton komt eraan

In Nederland worden meer (metsel)robots gebruikt op de bouwplaats dan waar dan ook ter wereld. En Nederland loopt wereldwijd voorop met het 3D printen van bruggen en gebouwen in beton. In 2017 werd de eerste fietsbrug in beton geprint en geplaatst in het Brabantse Gemert. Dit voorjaar is in Teuge (bij Apeldoorn) het tweede kantoorgebouw ter wereld geprint in beton (Dubai had de eerste). En in Eindhoven komt dit jaar de eerste bewoonbare 3D geprinte betonnen woning van Europa. Innovaties in de bouw gaan ook voor nieuwe banen zorgen.

Om aan jongeren en werkzoekenden te laten zien hoe innovatief de bouwsector is, staan wij met het artikel 'Geprint huis van beton komt eraan' over het printen van beton en het project Milestone (met de eerste in betongeprinte woningen in Eindhoven) in het magazine WerkWijzer.

Deze editie, het blad bestaat dit jaar 15 jaar, gaat geheel over ‘Innovatie’ en staat vol met kansen voor jongeren en werkzoekenden in diverse branches.

Verspreiding WerkWijzer

Een groot aantal scholen geeft het magazine volgende week na de diploma-uitreiking in een goodiebag mee aan de schoolverlaters. Alle loopbaanbegeleiders krijgen de digitale versie toegestuurd en de UWV Leerwerkloketten geven het magazine mee aan iedere werkzoekende die zich inschrijft of een bijscholingscursus wil gaan doen om (weer) aan het werk te kunnen.

Je gaat het maken

Ga naar jegaathetmaken.nl voor meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers rond de instroomcampagne. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube.