• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Je flexibele krachten zijn onmisbaar maar waar loop je risico's?

Je flexibele krachten zijn onmisbaar maar waar loop je risico's?

donderdag 13 juni 2019

Yvonne van Zijl

adviseur sociale zaken regio zuid
Afbeelding Je flexibele krachten zijn onmisbaar maar waar loop je risico's?

Op veler verzoek besteden in de contactgroep Financiën regio Zuid op 19 juni 2019 aandacht de flexibele krachten. De zzp’er, de uitzendkracht, de payroll’er van over de grens, kortom: je flexibele krachten die onmisbaar zijn maar ook de nodige risico’s met zich mee brengen. Waar moet je op letten, wat zijn mogelijke gevolgen als het niet goed geregeld is? Daar krijg je deze middag handvatten voor. Ook blikken we vooruit naar de opvolger van de WDBA die vanaf januari 2020 van kracht wordt en behandelen we het vraagstuk van gezag.

Programma

We zijn woensdagmiddag 19 juni te gast bij Meijburg & Co (KPMG). Onze gastheer is Mark Foesenek; hij ontvangt ons aan de Willemstraat 28 in Breda. Het programma voor deze middag is als volgt:

14.30 – 15.00 uur: Ontvangst

15.00 – 16.00 uur: De zzp’er: waar is de wet- en regelgeving gaan knellen, wat kunnen we verwachten van de nieuwe regels in januari 2020, wat zijn de ideeën over het vraagstuk gezag. Gerard Werkhoven, Adviesdesk Bouwend Nederland, neemt ons daarin mee.

16.00 – 17.00 uur: Waar moet je in de dagelijkse praktijk op letten als je besluit een zzp’er/uitzendkracht of payrolling over de grens in te schakelen? Wat zijn de mogelijke gevolgen, welke problematiek geeft inzet van mensen over de grens en wat zouden de naheffingen kunnen zijn? Esther Hoppenbrouwers van Meijburg & Co vertelt het ons..

17.00 uur: Afsluiten en napraten met een drankje.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over deze bijeenkomst en/of de contactgroep Financiën regio Zuid, kun je contact opnemen met Yvonne van Zijl. Regio Zuid, Y.vanZijl@bouwendnederland.nl

Aanmelden kan door een bericht te sturen aan: evenementen@bouwendnederland.nl