Ledenvoordeel: samen werken aan duurzaam woongenot met BCC

donderdag 1 augustus 2019
Afbeelding Ledenvoordeel: samen werken aan duurzaam woongenot met BCC

De woningmarkt staat voor een grote uitdaging; de gebouwde omgeving was in 2017 namelijk goed voor zo’n 24 miljard kg CO2 uitstoot. Dit kan en moet beter, zeker op basis van het klimaatakkoord. De bouwsector is al jaren bezig met het verduurzamen van woningen. Maar dergelijke projecten zorgen vaak voor stress en minder woongenot bij de bewoners. Daarnaast vergen de upgrades veel tijd en moeten de bewoners regelmatig tijdelijk ergens anders wonen. Dat het ook anders kan, bewijst onze voordeelpartner BCC Zakelijk in samenwerking met Hemubo en Leen Bakker Zakelijk.

Laagjes voor je huis

Hemubo, een multidisciplinaire organisatie gericht op renovatie, onderhoud en nieuwbouw van hoofdzakelijk woongebouwen, heeft een innovatie gecreëerd die kan helpen bij het bereiken van de klimaatdoelstellingen. De organisatie ontwikkelde samen met haar ketenpartners een unieke geveloplossing voor woningen, gebouwd middels het zogenaamde Intervam-systeem; een hoogwaardige isolerende schil. Noem het een extra laag voor je huis, flexibel en universeel toepasbaar.

Een woning verduurzamen aan de hand van deze innovatie is een tijdrovend, maar ook ingrijpend project. Bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden namelijk niet in hun woning blijven. Daarom bieden woningcorporatie Mitros en Hemubo bewoners een logeerwoning aan. Het uitgangspunt; een echt thuisgevoel creëren, een ‘thuis’ weg van huis. Samen met onze voordeelpartner BCC Zakelijk en Leen Bakker Zakelijk werden de logeerwoningen met smaak ingericht en zijn ze voorzien van alle moderne apparatuur.

Een ‘thuis’ weg van huis

In de wijk Overvecht in Utrecht was deze innovatie onderdeel van een upgrade van het woongenot van de bewoners. Behalve de geveloplossing, vernieuwde Hemubo de badkamer, keuken en toilet, verving blokverwarming door privé-verwarming en verbeterde het de toegankelijkheid van de flats in opdracht van Woningcorporatie Mitros. Een omvangrijk en uniek onderhoudsproject in Utrecht, waarbij het woonplezier van de bewoners centraal stond.

Tevreden bewoners

In nauw contact met een enthousiast bewonersteam, gingen Hemubo, BCC Zakelijk en Leen Bakker Zakelijk aan de slag met de totaalinrichting van de logeerwoningen. De woonkamers, eetkamers en slaapkamers werden ingericht met solide, maar sfeervolle meubelen.  De ramen werden voorzien van raamdecoratie en de vloeren werden vernieuwd. Het gezamenlijk doel; tevreden bewoners.

Leen Bakker Zakelijk leverde de logeerwoningen turnkey op. Van stoffering en inrichting tot
bruingoed, witgoed en elektronica. BCC Zakelijk zorgde voor de levering en installatie van apparatuur in de logeerwoningen. Een goede samenwerking waarin snel leveren en servicegerichtheid tijdens en na het project centraal stond en de juiste expertise benut werd. En waardoor Hemubo direct met BCC Zakelijk en Leen Bakker Zakelijk kon schakelen die het totaaloverzicht bewaarden en een goede service kon borgen.

Meer informatie

Neem dan contact met ons op via voordeel@bouwendnederland.nl of bel 079 3 252 166.