• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Met UPconstruct schakelt u snel en eenvoudig over naar e-facturatie

Met UPconstruct schakelt u snel en eenvoudig over naar e-facturatie

woensdag 10 juli 2019
Afbeelding Met UPconstruct schakelt u snel en eenvoudig over naar e-facturatie

Aan Rijksoverheden moet u al elektronisch kunnen factureren, maar vanaf 17 april 2019 zijn ook de decentrale overheden verplicht e-facturen te verwerken. Naar verwachting zullen zij vanaf dat moment leveranciers vaker verplichten facturen elektronisch aan te leveren. Zeker wanneer er nog veel geregeld moet worden omtrent e-facturatie is het nu echt tijd om in actie te komen. Niemand wil tenslotte een opdracht verliezen omdat er geen e-factuur aangeleverd kan worden. Wat betekent deze nieuwe wetgeving in de praktijk nu precies voor uw organisatie en welke veranderingen brengt dit met zich mee?

Bij e-factureren, het elektronisch versturen en ontvangen van facturen, wordt de elektronische factuur automatisch ingelezen en verwerkt door de ontvanger in het factuurverwerkingssysteem. Het gaat dus niet om een e-mailfactuur met bijgevoegde pdf, maar om een gestructureerd XML-databestand. Bij de Overheid hanteert men de UBL standaard voor e-facturatie. Om deze standaard af te kunnen leveren, moet de verzender zich aansluiten op het Simplerinvoicingnetwerk.

Verschillende standaarden

De bouw- en installatiesector kent echter een eigen e-factuur-standaard, namelijk de INSBOU XML (die door Ketenstandaard wordt beheerd). Deze wijkt af van de door de overheid gevraagde UBL XML. De meeste softwarepakketten in de bouw en infra kunnen wel een INSBOU XML of SALES XML verzenden, maar niet de gevraagde UBL XML. Daarom kunnen dit soort e-facturen ook niet direct worden afgeleverd op het Simplerinvoicing-netwerk dat door de overheid wordt gebruikt.

UPconstruct; multi Kanaal & multi Standaard

UPconstruct is gespecialiseerd in e-facturatie voor de bouw en infra en werkt binnen de sector met de INSBOU XML standaard. Omdat de bouwen installatiesector ook te maken heeft met facturen die komen van buiten de sector, zorgt UPconstruct voor conversie (transformatie van de INSBOU- naar een andere XML-standaard, en vice versa) en koppelingen met de belangrijkste Nederlandse en Europese Netwerken(kanalen) voor inkomende en uitgaande e-facturen.

Softwarekoppelingen om snel aan te sluiten

Integratie van UPconstruct met een boekhoudpakket of ERP-systeem kan op twee manieren plaatsvinden. Allereerst zijn voor een groot aantal boekhoudpakketten standaard koppelingen beschikbaar. Dit geldt bijvoorbeeld voor Admicom, DigiOffice, it-solid, Bouwinfosys, Centric, Kraan Bouwcomputing, Exact, Syntess, ACTO en TANS. Met deze pakketten kan snel en eenvoudig een (standaard) koppeling worden gerealiseerd, zonder dat aanvullende ontwikkelwerkzaamheden nodig zijn. In sommige gevallen kan de “onboarding” zelfs grotendeels online plaatsvinden.

Naast deze standaard koppelingen heeft UPconstruct uitgebreide ervaring met het integreren van elektronisch factureren met diverse andere boekhoud/workflow softwareoplossingen, zoals Baan, Basware, ISProjects, Van Meijel. Voor koppelingen met ERP-systemen als SAP, Oracle en MS Dynamics AX (het vroegere Axapta) is vaak maatwerk vereist.

Doordat UPconstruct veel ervaring heeft in de bouw en infra en met de binnen de sector gehanteerde standaarden (o.a de Sales-in-de-bouw-standaard) kunnen ook deze maatwerkkoppelingen snel en efficiënt gerealiseerd worden. Per e-mail een factuur versturen kan iedereen en afleveren bij de Overheden via Simplerinvoicing kunnen meerdere partijen, maar UPconstruct is speciaal voor de bouw- en installatiesector ontwikkeld. Het bedrijf beschikt over de benodigde INSBOU-conversies en koppelingen met Simplerinvoicing en de meest gevraagde andere netwerken.

Met UPconstruct is uw organisatie ruim op tijd klaar voor e-facturatie en bent u voorbereid op
het verzenden van e-facturen naar de Overheid.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het ledenvoordeel UPconstruct? Neem dan contact met ons op via
voordeel@bouwendnederland.nl of telefonisch via 079 3 252 166.