Helm op! Hoe voorkom je uitvluchten en excuses?

donderdag 21 maart 2019
Afbeelding Helm op! Hoe voorkom je uitvluchten en excuses?

Veiligheid en gedrag, daar ging het over tijdens de JBN-managementtraining van 20 maart 2019. Op de dag van de veiligheid hebben leden van Jong Bouwend Nederland tijdens een bouwplaatsbezoek en met een openhartig gesprek elkaar hiermee verder kunnen helpen.

Veiligheidsdeskundige Cyril Litjens gaf een inleiding over veiligheid en over de factoren die van invloed zijn om het gewenste veilige gedrag te vertonen. Daarna ging de groep te voet door het centrum van Tilburg naar een bouwplaats van Hawee, waar we te gast waren bij Reinier en Hugo Wolfs. Tijdens een ronde over de bouwplaats werden diverse veiligheidsaspecten aangekaart, ook in gesprek met de mensen die daar aan het werk waren.

Bij terugkeer naar EVE, de bijzondere Tilburgse vergaderlocatie waar de bijeenkomst begon en eindigde, volgde een evaluatie van het bouwplaatsbezoek. De deelnemers hadden zeker ook waardering voor het een na laatste onderdeel van het programma en dat was met elkaar in gesprek gaan over diverse aspecten van veiligheid en gedrag. De onderwerpen varieerden van werkplezier, vca,, technologie, vermoeidheid tot gereedschap en inzet van zzp'ers.

Het diner vormde het laatste deel van programma en daar werd de discussie en het delen van ervaringen volop voortgezet. Na afloop keken de deelnemers tevreden terug op een zinvolle en interactieve middag in een uitstekende sfeer.