• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Ledenvoordeel: 40 jaar samenwerking BNL, Aon en Meeùs (nu ook Aon)

Ledenvoordeel: 40 jaar samenwerking BNL, Aon en Meeùs (nu ook Aon)

maandag 28 januari 2019
Afbeelding Ledenvoordeel: 40 jaar samenwerking BNL, Aon en Meeùs (nu ook Aon)

De samenwerking tussen Bouwend Nederland en verzekeringsmakelaars Aon en Meeùs kent een lange, vruchtbare geschiedenis. We kijken terug op de afgelopen 40 jaar met iemand die de samenwerking vanaf het allereerste begin heeft meegemaakt, adviseur Frans Burger van Meeùs (sinds 1 september overgenomen door Aon*). Samen met het nieuwe Aon blijft Bouwend Nederland werken aan de beste verzekeringsoplossingen voor haar leden.

40 jaar in vogelvlucht

“Precies 40 jaar geleden, op 1 september 1978 begon het verhaal voor mij”, vertelt Frans Burger. “Net van de HEAO kwam ik terecht bij Hudig-Langeveldt, dat later onderdeel werd van Aon. Begonnen als schadebehandelaar op de afdeling voor CAR-verzekeringen en op 1 januari 1979 overgestapt naar het Verzekeringsinstituut Bouwnijverheid (VIB). Het VIB was door het AVBB (Algemeen Verbond Bouwbedrijven) opgericht en had als taak om voor de aangesloten aannemers passende verzekeringsoplossingen te bieden, daar waar zij door verzekeraars werden geconfronteerd met steeds verdergaande dekkingsbeperkingen. Het AVBB is één van de rechtsvoorgangers van Bouwend Nederland. Op 1 augustus 1990 maakte ik de overstap naar Baneke Assurantiën in Amsterdam, waar de afdeling Bouw & Infra werd opgezet. Na Baneke Gräffner en Meeùs Baneke werd Meeùs Bouw & Infra uitgebouwd tot dé verzekeringsadviseur voor de sector.”

Continuïteit en innovatie

“Al vanaf het prille begin zetten we ons in om de verzekeringsmantels, zoals de uniek Bouwend Nederland CAR en AVB, gezond te houden voor de lange termijn. Dat betekent meer dan goede voorwaarden met een marktconforme premie voor de leden, maar tegelijkertijd een rendabel product voor verzekeraars. Door een intensieve samenwerking met de verzekeringscommissie van Bouwend Nederland worden de verzekeringen continue doorontwikkeld voor en door bouwers. Naast kwaliteit is innovatie hierbij altijd een belangrijke pijler geweest. Vrijwel ieder jaar worden de polisvoorwaarden van de CAR en de AVB aangepast aan de wensen van de leden en ontwikkelingen van de nieuwe tijd. Zo ontstaan er relevante nieuwe producten en dekkingen die aanhaken op de risico’s die aannemers in de praktijk tegenkomen. Zo is de Bouwend Nederland Ontwerpverzekering tot stand gekomen, maar denk ook aan dekking voor drones of de asbestdekking op de Bouwend Nederland Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Die laatste is weliswaar een beperkte dekking, maar het voldoet aan een belangrijke behoefte van leden die elders in de markt niet te krijgen is.”

Zij aan zij met de leden

“Bedrijven besteden hun geld liever aan andere dingen dan verzekeringen, dus wordt er altijd scherp gelet op de kosten. Maar klanten die langer relatie zijn merken dat de echte toegevoegde waarde niet zit in de goedkoopste polis. Juist wanneer we bedrijven bijstaan in moeilijke tijden, betaalt onze samenwerking en kennis van de branche zich uit. Bij schades en claims staan we zij aan zij met de klant. We gaan voor ze in overleg met advocaten, verzekeraars en de pers als het nodig is. We trekken samen op om voor alle partijen het beste resultaat te bereiken. Onlangs nog hebben we aangetoond dat een aannemer niet aansprakelijk was voor een brandschade van 7,5 miljoen euro. Op dat soort momenten ben ik trots op ons bedrijf en mijn collega’s.”

De cirkel is rond

“Per 1 september 2018 is de overname van de Unirobe Meeùs Groep (waar Meeùs deel van uitmaakte) door Aon definitief. De cirkel is rond: ik ben wederom in dienst bij Aon. Maar wel in een volledig andere wereld dan 40 jaar geleden. Het belangrijkste nieuws voor Bouwend Nederland-leden is dat ze gebruik kunnen blijven maken van dezelfde verzekeringen en dienstverlening. De kennis en ervaring binnen de gespecialiseerde afdeling Bouw & Infra zal alleen maar groeien. En natuurlijk onze persoonlijke aandacht wat altijd ons sterkste punt is geweest. Ondanks de vele naamswijzigingen van zowel ons als Bouwend Nederland groeit onze samenwerking al 40 jaar. Daar verandert niks aan.”

Relevant