• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Film ontwikkelt die de sector Rioleringen & Bestratingen promoot

Film ontwikkelt die de sector Rioleringen & Bestratingen promoot

maandag 4 november 2019

Mira Sollie

medewerker
Afbeelding Film ontwikkelt die de sector Rioleringen & Bestratingen promoot

Vanuit de campagne ‘je gaat het maken in de bouw&infra’ is er een film ontwikkeld gericht op de sector Rioleringen & Bestratingen. Het doel van deze film is om jongeren en hun ouders te enthousiasmeren en informeren over leren en werken in de Infra. En dan specifiek gericht op een toekomstige loopbaan als vakman GWW in de sector Rioleringen & Bestratingen.

Leerling vakman GWW Dion wordt gevolgd in zijn opleiding/werk


De film duurt 4 minuten en geeft een beeld van de breedte van de uitvoeringspraktijk. De kijker ziet Dion, leerling vakman GWW, ’s ochtends van huis vertrekken richting zijn opleiding. Dan ‘begint het echte werk’. We volgen Dion en zijn team, in een flitsend tempo, door alle fasen van de uitvoeringspraktijk. De film laat ook goed zien welke doorgroeimogelijkheden er zijn, bijvoorbeeld tot uitvoerder. Een verkorte trailer van deze film (0,5 minuut) promoten we via de social media kanalen van ‘je gaat het maken’. De lange versie van de film kan gebruikt worden tijdens open dagen, beurzen, gastlessen en bedrijfsbezoeken. Klik hier om de film te bekijken.

Meten is weten


Voordat deze film is gemaakt, is er een doelgroeponderzoek gedaan. Dit is gericht op jongeren om uit te zoeken wat zij interessant vinden, wat ze graag met elkaar delen op social media, welke filmpjes ze leuk vinden etc.. Dit onderzoek delen we graag en de resultaten kan je hier inzien.

Je gaat het maken


Klik hier voor meer informatie over de instroomactiviteiten van Bouwend Nederland rond de campagne ‘Je gaat het maken’. Ga naar jegaathetmaken.nl voor meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers rond de instroomcampagne. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube.
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met Mira Sollie