Aan de slag!

maandag 4 november 2019

Duurzaam werkgeverschap in een duurzame wereld

Donderdag 31 oktober vond het seminar "Aan de slag! Duurzaam werkgeverschap in een duurzame wereld" plaats. Het seminar werd georganiseerd door FNV en NVDE. Doel van deze bijeenkomst was meer inzicht te krijgen in hoe je Duurzaam Werkgeverschap als organisatie kunt vormgeven.

Diverse organisaties kregen deze middag het woord om te vertellen over hun weg naar Duurzaam werkgeverschap.

Marlies Visser van Alliander vertelde dat zij zich meer bewust zijn geworden van de noodzaak om medewerkers te behouden in deze tijd. Alliander laat de medewerkers bijvoorbeeld zelf een plan opstellen m.b.t. eventuele omscholing. Daarnaast gaan ze veel met de medewerkers in gesprek om gezamenlijk een goede ‘samenwerkingscultuur’ te creëren.

Verder verzorgde het bedrijf Motivaction een presentatie over hun HR-monitor. Motivaction heeft een HR tool ontwikkeld waarmee je je medewerkers beter kunt leren kennen. Door te weten welke type medewerkers je in huis hebt, kun je als werkgever gemakkelijker inspelen op behoud van je medewerkers. Bijvoorbeeld meer persoonlijke ontwikkeling bieden, als je weet dat ze dit belangrijk vinden.

Belangrijke afsluiter was natuurlijk, hoe ga je zelf aan de slag om een duurzame werkgever te worden?

Binnenkort zijn de presentaties van het seminar beschikbaar. U kunt ze opvragen bij Bernadette Maat.