Periode voor Vorst-WW meldingen 2019-2020 begonnen

donderdag 7 november 2019
Woningbouw in stevige vorst

De winter staat weer voor de deur. Vanaf 4 november 2019 kan je weer een melding maken bij het UWV, als je werknemers niet kunnen werken vanwege de vorst. Deze periode duurt tot en met 27 maart 2020 . De Vorst-WW-regeling is ongewijzigd ten opzicht van vorige winter. We zetten hieronder nog even de belangrijkste aandachtpunten voor je op een rijtje

Vijf eigen risicodagen

Vorige winter is het aantal eigen risicodagen van 15 naar 5 terug gebracht. Dit betekent dat je, na vijf vorstdagen waarop je werknemers niet hebben kunnen werken, vorst-ww kunt aanvragen. Belangrijk hierbij is dat je vanaf de eerste vorstdag, bij het UWV gemeld hebt dat je werknemers niet hebben kunnen werken vanwege de vorst.
De overige regels voor de Vorst-WW-regeling zijn voor de komende winter gelijk gebleven. Op onze webpagina over de Vorst-WW-regeling kan je lezen welke regels en normen voor vorstdagen gelden en hoe je een vorstdag kan melden bij het UWV.

Uitgebreid Bouwweer

Hoe weet je dat er sprake is van een vorstdag? De meting van het KNMI-weerstation in het postcodegebied waar de werknemer werkzaam is of zou zijn, is bepalend voor het vaststellen van een vorstnorm. Een overzicht met deze weerstations per postcodegebied kan je hier te vinden. Op onze pagina Bouwweer/uitgebreid bouwweer/weerverlet kan je dagelijks bepalen of er bij een bepaald weerstation de norm voor een vorstdag al dan niet is behaald.

Als je via de groene knop naar ‘uitgebreid bouwweer’ gaat, kan je hier een project aanmaken. Daarmee zie je per project of op het betreffende project de norm dreigt te worden behaald of behaald is. Bij de komende update van de app ‘Bouwweer’ (beschikbaar voor IOS en Android) ontvang je ook deze waarschuwingen en meldingen voor je projecten op je smartphone.

Weerverletdekking CelsiusPro

Als mogelijke aanvulling op de Vorst-WW, heeft Bouwend Nederland het ledenvoordeel Weerverletdekking CelsiusPro voor haar leden. Het weercertificaat van CelsiusPro dekt de kosten die je, als ondernemer maakt, om weervelet te voorkomen. Het gaat hierbij niet alleen om verlet door vorst, maar ook voor verlet door andere weersomstandigheden.
Meer informatie over CelsiusPro vind je hier