• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Ontdek het Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op onze bijeenkomsten!

Ontdek het Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) tijdens de regionale bijeenkomsten!

donderdag 14 november 2019
Veiligheid op de bouwplaats

Constructieve veiligheid blijft voortdurend onze aandacht vragen. Recente voorvallen hebben opnieuw laten zien dat een heldere verdeling van verantwoordelijkheden over opdrachtgever, aannemer, constructeur en leverancier essentieel is, zodat er niets tussen wal en schip valt met alle gevolgen van dien. Bouwend Nederland wil deze verantwoordelijkheidsverdeling bevorderen en is daarom partner geworden van het Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV).

Voorheen werd een papieren versie uitgebracht, het Compendium Constructieve Veiligheid, inmiddels zijn op de website www.kpcv.nl de bouwstenen te vinden die u kunt gebruiken om duidelijke afspraken te maken. De website wordt regelmatig geactualiseerd, recent is de site nog weer uitgebreid met onderwerpen zoals bestaande bouw, risicomanagement en risicodossier, fasedocumenten. En er wordt gekeken naar nieuwe aspecten zoals hoe om te gaan met innovaties, hoe kunnen we de interactie tussen onderbouw (fundering) en bovenbouw borgen en hoe gaan we om met circulair bouwen, tijdelijke constructies etc.

Wilt u weten hoe KPCV werkt? U bent van harte welkom bij een van de regionale bijeenkomsten. Aannemers en opdrachtgevers zullen vanuit hun praktijk vertellen over het toepassen van het KPCV.

  • 16 januari 2020, Rijksvastgoedbedrijf Den Haag
  • 21 januari 2020 Royal HaskoningDHV Eindhoven
  • 6 februari 2020 Arcadis Assen
  • 11 februari 2020 Royal HaskoningDHV Amersfoort

U kunt zich inschrijven op de site van Bouwen met Staal, via https://www.bouwenmetstaal.nl/evenementen/kennisportaal-constructieve-veiligheid/
Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Wees er dus snel bij!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@kpcv.nl of rechtstreeks met Dick Stoelhorst via dick@stoelhorst.eu