Werkplezier leidt tot betere resultaten

donderdag 5 december 2019
Afbeelding Werkplezier leidt tot betere resultaten

“Werk veilig, houd plezier en kijk vooruit”, zo luidt de slogan die Volandis hanteert voor duurzame inzetbaarheid in de bouw en infra. Hoe houd je plezier in je werk? Wat levert plezier eigenlijk op? Daar ging het om bij het congres over duurzame inzetbaarheid van Bouwend Nederland op 26 november in Zoetermeer

Zelfsturende teams

René Kesselaar, oprichter van Kesselaar & Zn, had met zijn overtuigende en inspirerende stem de zaal al snel in zijn greep. Werken met plezier, dat doen ze Kesselaar & Zn. Wie bij dit bedrijf op de loonlijst staat, mag in principe zelf bepalen wanneer hij of zij vakantiedagen opneemt. Managers? Uitvoerders? Die bestaan niet bij het bedrijf uit Alkmaar. Sterker nog: van hiërarchie is überhaupt geen sprake. Op het visitekaartje van een medewerker staan naam en telefoonnummer, géén functieomschrijving. Kesselaar werkt met zelfsturende teams.

De mens áchter de hamer, daar gaat het om. Mensen zijn immers de waarde van een bedrijf, stelt Kesselaar. Iedereen is gelijk, benadrukt hij. Of het nu gaat om mannen, vrouwen of mensen met een beperking. Zijn bedrijf loopt als een tierelier. Het ziekteverzuim is bijzonder laag. Mensen staan in de rij om bij Kesselaar & Zn te mogen  werken. Kesselaar zelf heeft zich al geruime tijd niet meer op kantoor laten zien. “De boel draait hartstikke goed, ook zonder mij.” Stilzitten doet hij echter niet, op doordeweekse dagen gaat de wekker om kwart over vijf. Want sinds anderhalf jaar staat Kesselaar weer op de steiger, om te metselen. Prachtig vindt hij dat. Kesselaar houdt van zijn werk.

Employee experience

Heleen Mes van het HapinessBureau vertelde over de employee experience: alles wat een (potentiële) medewerker ervaart in contact met de organisatie en hoe dit overeenkomt met zijn of haar verwachtingen. Gelukkige medewerkers leiden tot betere financiële resultaten, zegt Mes. Ze baseert zich onder meer op een onderzoek van Gallup/Hay Group, onder 1 miljoen werknemers wereldwijd. De cijfers liegen er niet om: het leidt tot 2.5 keer hogere omzetgroei, 22 procent hogere klanttevredenheid, tot 47 procent hogere effectiviteit en 43 procent hogere productiviteit, maar ook tot 40 procent lagere verloopcijfers, 40 procent lager ziekteverzuim en 70 procent minder veiligheidsincidenten op de werkvloer.

Daniël van Vuuren: We zitten op een goudmijn

Onderzoeker Daniël van Vuuren van De Argumentenfabriek wist het zeker: investeren in maatregelen rond duurzame inzetbaarheid levert de maatschappij, bedrijven en individuen veel rendement op. Denk aan investeringen in bijvoorbeeld scholing en gezondheid. “Sterker, we zitten op een goudmijn. De grote vraag is echter: hoe delven we het goud?” aldus Van Vuuren.

De bouw staat de komende jaren voor een behoorlijke uitdaging, weet ook Van Vuuren. Dat komt onder meer door de stijgende pensioenleeftijd, in combinatie met een gespannen arbeidsmarkt en een gigantische bouwopgave. Bedrijven zullen werk moeten maken van duurzame inzetbaarheid, zodat werknemers in de bouw gezond de eindstreep halen.

Lees hier het complete artikel uit Cobouw.