Meld je nu aan | Topwerkgeverschap - Employee Experience

Driedaagse Leergang: 12, 26 maart en 9 april 2020

Afbeelding Meld je nu aan | Topwerkgeverschap - Employee Experience

Bouwend Nederland biedt in samenwerking met HappinessBureau in het voorjaar van 2020 de driedaagse Leergang Topwerkgeverschap - Employee Experience aan.
• Een leergang speciaal voor ondernemers uit de bouw en infra.
• Een leergang waarmee employee experience een vaste plaats in de onderneming krijgt.
• Een leergang waarbij de ondernemer aan de slag gaat om zijn eigen werkgeverschap naar een hoger niveau te tillen.

Speciaal gericht op DGA’s en (HR)managers. Locatie: HNK te Apeldoorn.
Data: 12 maart, 26 maart en 9 april 2020 (van 8.00 tot 16.00 uur).
Exclusief aanbod voor leden: € 750,- (i.p.v. € 2.000,-), inclusief het boek Employee Experience van H. Mes en G. Peper t.w.v. €42,50.

Aanmelden kan tot 8 februari 2020.

Deelnemers kunnen kennismaken met het gedachtegoed van toonaangevende experts op het gebied van Employee Experience, bijvoorbeeld:
Heleen Mes, Employee Experience & Design expert en oprichter LinkedIn groep Employee Experience Nederland / België
Kilian Wawoe, auteur en HRM Docent Vrije Universiteit Amsterdam
Josje Damsma, directeur CrossOver
Aukje Kuypers, directeur Kuijpers 

 

Clients don’t come first, employees come first. If you take care of your employees, they will take care of your clients. Richard Branson

De bouw- en infrasector staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Het bouwen van één miljoen woningen, het verduurzamen van de bestaande bouw en ook de energietransitie vragen om nieuwe expertise maar vooral ook veel extra menskracht. Een van de uitdagingen voor de komende jaren is het vinden van voldoende geschoolde medewerkers om al deze maatschappelijke opgaven mogelijk te maken. Dit terwijl de druk op de sector nu al enorm hoog is. Uit cijfers van het EIB blijkt namelijk dat de sector een hoge uitval kent. En voor die uitval betalen bedrijven een hoge prijs. Per jaar kost het sommige bedrijven tot 3 procent van hun opbrengst. Dit is bijna gelijk aan de doorsnee winstmarge.
Als bedrijven geen maatregelen nemen om te zorgen dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen en vitaal blijven dan zullen de kosten van uitval de komende jaren alleen maar toenemen en winstmarges nog verder verdampen.

Bouwen aan de eigen onderneming

In de Leergang Topwerkgeverschap – Employee Experience maken ondernemers daar werk van en gaan zij aan de slag om hun onderneming aantrekkelijk te maken en te houden voor medewerkers. De Leergang heeft oog voor de praktijk want de deelnemers werken voor hun eigen onderneming een toekomstscenario uit.

Maar wat is employee experience nu?

Employee experience is wat een (potentiële) medewerker ervaart in al zijn of haar contacten met een organisatie. Van de employer branding van de organisatie, het solliciteren tot het moment dat de medewerker de organisatie weer verlaat en zelfs daarna. Plus alles wat daartussen op het werk gebeurt. Deze medewerkersbeleving bepaalt hoe goed een organisatie in staat is om talent aan te trekken, bevlogen te laten zijn en te behouden. Employee experience wordt door experts gezien als de ‘next step’ in werkgeverschap, gebaseerd op de beste theorieën en praktijken van topwerkgevers. 

En waarom is employee experience belangrijk?

Betrokken medewerkers zorgen voor hogere groei van inkomsten, hogere klanttevredenheid, hogere effectiviteit en productiviteit en minder personeelsverloop. Betrokken medewerkers zorgen voor een sterk merk en een gezond bedrijf. Het positieve verband tussen betrokken en bevlogen medewerkers, klanttevredenheid en betere bedrijfsprestaties is al meerdere keren onderzocht en aangetoond.

Employee experience gaat niet over wat je allemaal doet voor jouw werknemers, maar over hoe zij dat ervaren. Een positieve visie op employee experience begint bij de leiders en managers van een organisatie. Zij zijn immers direct verantwoordelijk voor de aspecten die werknemers belangrijk vinden in de organisatie waar ze (willen) werken.

Topwerkgeverschap - Employee Experience

Driedaagse Leergang: 12 maart, 26 maart en 9 april 2020 (8-16 uur). Speciaal voor DGA’s en (HR)managers. Exclusief aanbod voor leden: € 750,- incl. boek Employee Experience.

Aanmelden

De Leergang

De Leergang Topwerkgeverschap die we aanbieden, helpt je om employee experience in de praktijk te brengen. Een positieve employee experience kan een organisatie tot grote hoogte opstuwen. En dat is goed nieuws voor iedereen. Of zoals Richard Branson het zegt: 'Als je je medewerkers op de eerste plaats zet, je klanten op de tweede en je aandeelhouders op de derde, dan is het resultaat dat je aandeelhouders het prima doen, je klanten nog beter en je medewerkers gelukkig zijn'.