Kenniscafé Circulair Bouwen 15 januari BouwLab Haarlem

maandag 9 december 2019
Afbeelding Kenniscafé Circulair Bouwen 15 januari BouwLab Haarlem

Namens de Provincie Noord-Holland en Bouwend Nederland nodigen wij u van harte uit voor een kenniscafé circulair bouwen op woensdag 15 januari 2020 van 15.00 tot 17.30 uur in de inspirerende omgeving van het BouwLab te Haarlem.

Centraal deze middag staat de ambitie om de nieuwbouw volledig klimaatneutraal en circulair te bouwen en deze landschappelijk goed in te passen. Hoe kijken de partijen aan tegen deze ambitie? Waar liggen kansen en waar de belemmeringen? 


Tijdens het kenniscafé kunt u inspiratie opdoen, met elkaar in gesprek gaan en netwerken met de aanwezige bouwers, architecten, bouwleveranciers, gemeenten en andere belangstellenden.


Programma


15:00 uur 15:15 uur: inloop

15:15 uur: Welkom door de dagvoorzitter Susanne Heering

  • Onder leiding van de gespreksleider Susanne Heering gaan gedeputeerde Cees Loggen en voorzitter Maxime Verhagen met elkaar in gesprek over “de noodzaak van circulair bouwen”. Daarin wordt het coalitieakkoord ”duurzaam doorpakken” m.b.t. de circulaire bouweconomie toegelicht en passeren de mogelijkheden en kansen de revue. Een grote vraag hierbij is: wat kan de markt bieden?
  • Wat u altijd al wilde weten over circulair bouwen, maar nooit hebt durven te vragen. Gespreksleider Susanne Heering stelt die vragen aan Helen Visser beleidsadviseur Duurzaamheid Bouwend Nederland.
  • Platform CB23. Edwin van der Wel, voorzitter van de Regieraad van Platform CB’23. Wat zijn de ontwikkelingen en hoe gaat het verdere verloop.
  • Paneldiscussie met de hoofdrolspelers in het circulaire bouwen.
  • Vragen en discussie over de opgaven omtrent circulair bouwen.

17:00 uur Netwerkborrel

17:30 uur Afsluiting


Aanmelden kan via deze link. Dit kan tot uiterlijk 14 januari 2020


Wij hopen u van harte te mogen begroeten op 15 januari 2020 in het BouwLab. BouwLab R&Do is een regionale innovatiehub die nieuwe bouwtechnologieën toegankelijk maakt voor bedrijven, overheidsorganisaties en onderwijsinstellingen

 

Locatie: Oudeweg 91-95, 2031 CC | Haarlem. Route:  https://www.3dmakerszone.com/index.html#contact

 

Cees Loggen, gedeputeerde Provincie Noord-Holland

Edward Stigter, gedeputeerde Provincie Noord-Holland

Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland