De wereld en daarmee ook onze sector digitaliseert in rap tempo. Dat maakt het werk makkelijker en vaak ook leuker. Maar de digitalisering kent een keerzijde. Steeds vaker maken leden melding van computercriminaliteit. Geen reden om te stoppen met digitalisering, wel aanleiding om online veiligheid in de organisatie op orde te brengen. Bouwend Nederland kan daarbij helpen.

Cybersecurity is een maatschappelijk probleem dat ook de bouw- en infrasector raakt. De digitalisering maakt dat cyberveiligheid steeds hoger op de agenda komt te staan. Waar het om draait, is risicomanagement. Niet alleen van degene die verantwoordelijk is, maar van de gehele organisatie. De techniek en andere maatregelen kunnen veel leed voorkomen. Alertheid van alle collega’s helpt schade voorkomen of minimaliseren als de techniek een keer faalt.

Bouwend Nederland Cyberverzekering

Zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan en dek deze risico’s af met de uitgebreide Cyberverzekering van Bouwend Nederland!

Lees meer

Computercriminaliteit is helaas niet altijd te voorkomen. Wel maakt een gestructureerde aanpak de kans op schade door deze vorm van criminaliteit een stuk kleiner. Bouwend Nederland kan bedrijven bijstaan onder meer met de securityscan. De cyberrisicoscan helpt om het bedrijfsnetwerk én website veilig te houden. Internationaal zijn er ongeveer 70.000 kwetsbaarheden die het online netwerk bedreigen. Deze kwetsbaarheden zoeken naar mogelijke ingangen om alle bedrijven en websites, dus ook in de bouw en infra, schade toe te brengen. Bedrijven, zowel groot als klein, zijn vaker slachtoffer van computercriminaliteit dan we denken. Een goede cybersecurity draagt bij om de status als betrouwbaar bouw- of infrabedrijf te behouden.

Hoe voorkom je computercriminaliteit in jouw onderneming?

Lees meer

Naast de inzet van Bouwend Nederland wijzen we ook graag op de website www.veiligzakelijkinternetten.nl, een initiatief van onder meer MKB Nederland en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hier zijn praktische tips en trucs te vinden en is het mogelijk deel te nemen aan de Veilig Zakelijk Internetten Academy. De Veilig Zakelijk Internetten Academy helpt om te bepalen waar een bedrijf aandacht aan moet besteden om veilig online zaken te kunnen doen.

Heb je vragen over online fraude?

Neem dan contact op!