Dag van de Bouw

Afbeelding Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een jaarlijks initiatief van Bouwend Nederland waarbij onze leden bouwplaatsen door het hele land openstellen voor het publiek. Dit evenement organiseren we sinds enkele jaren met een aantal partijen in de keten: Aannemersfederatie Nederland, Techniek Nederland, VNconstructeurs en de Dag van de Architectuur.

Op de Dag van de Bouw is het voor iedereen mogelijk een kijkje te nemen achter de schermen bij verschillende locaties: omwonenden, passanten, bewoners, (toekomstige) gebruikers. En ook relaties en familie van het bouwpersoneel of bouwbedrijf en mensen die door hobby, studie of werk interesse hebben in de bouw. Al deze mensen kunnen kennis maken met de positieve aspecten en het belang van de bouw. 

Op elke bouwplaats staan medewerkers klaar om je meer uitleg te geven over hoe deze bouw- en infraprojecten gerealiseerd worden. Zo kan je zelf ervaren hoe kennis en deskundigheid hand in hand gaan met innovatie binnen onze sector. Van klein tot groot, iedereen is welkom om langs te komen op onze locaties door heel Nederland. 

Geen Dag van de Bouw 2021

Vanwege onduidelijkheid over beperkende coronamaatregelen rond evenementen hebben we de Dag van de Bouw 2021 helaas moeten annuleren.

Lees meer

 

De bouw maakt het

De Dag van de Bouw is één van de pijlers onder de imagocampagne De bouwt maakt het. Met ons jaarlijks terugkerende evenement willen we de sector in de breedte presenteren aan het Nederlandse publiek en laten zien wat de bouw en infra allemaal realiseert. Een keer per jaar openen zich de deuren van de bouwplaats en wordt het verhaal achter de realisatie verteld.

Terugblik editie 2019

Op zaterdag 15 juni 2019 waren 140 bouwprojecten verspreid over Nederland opengesteld voor publiek. Dat waren weer meer projecten dan het jaar ervoor. We zien een lichte stijging zowel in deelnemende projecten als ook in bezoekersaantallen. Dit jaar trok de Dag van de Bouw 77.000 bezoekers !

Top 5 bezochte locaties:

  • Rotterdamsebaan, Den Haag
  • Schutterwei, Alkmaar
  • nhow, Amsterdam RAI
  • Aquarena zwembad, Emmen
  • Sluis, Eefde

Dag van de Bouw 2020 en 2021

Tot onze spijt hebben wij moeten besluiten de 15e editie van de Dag van de Bouw te annuleren als gevolg van de corona-crisis.