Ondersteuningsprogramma

Dak met zonnepanelen bestaande bouw

Voor ondernemers die zich willen kwalificeren als Duurzame Aanbieder biedt Bouwend Nederland een ondersteuningsprogramma aan.

Dit programma bestaat uit handreikingen over:

  • Consortiumvorming
  • Klantbenadering
  • Kwaliteitsborging
  • Financieringsopties
  • Maatregelen en concepten 
  • Kosteloze trainingen aan de ondernemer en zijn/haar samenwerkingspartners

Afhankelijk van de behoefte van de ondernemers zal dit aanbod uitgebreid of aangepast worden.

Individuele ondersteuning

Een belangrijk kenmerk van een Duurzame Aanbieder is het kunnen aanbieden en uitvoeren van een energieneutrale renovatie. Bovendien moet de Aanbieder een Energieprestatiegarantie aan de klant kunnen aanbieden. Veel aanbieders zullen daarvoor een bestendige samenwerking met andere partners aangaan waarbij voor een langere termijn afspraken moeten worden gemaakt met elkaar. Wanneer de Aanbieder en de samenwerkingspartners een daadwerkelijk aanbod gaan ontwikkelen moeten er afspraken gemaakt worden om met elkaar de gewenste kwaliteit te kunnen behalen, aantonen en waarborgen. En over de benadering van en nazorg aan klanten. Bouwend Nederland kan de Duurzame Aanbieder hierbij ondersteunen. Met de Aanbieder en zijn samenwerkingspartners worden stapsgewijs te maken afspraken besproken.

Voor de individuele ondersteuning zet Bouwend Nederland een aantal experts in. In overleg met de Aanbieder en aan de hand van diens wensen wordt bekeken welke expert het beste kan worden betrokken.

Meer informatie

Voor meer informatie over het ondersteuningsprogramma of voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met de coördinator van het programma of kijken op https://duurzameaanbieder.nl/training. Coördinator: Martijn Kramer, mail naar martijn.kramer@sbrcurnet.nl of bel 015 - 3 030 523.