BNR Bouwmeesters

BNR Bouwmeesters is hét radioprogramma voor professionals in alle facetten van de bouw, infra en ruimtelijke ordening, maar laat ook gewone luisteraars horen welke huzarenstukjes door Nederlandse bouw- en infrabedrijven worden geleverd en wat er komt kijken om een groot project van de grond te krijgen. Bouwend Nederland is sponsor van dit programma. U kunt het wekelijks beluisteren op maandag van 15:30 tot 16:00 uur op BNR Radio. Wilt u weten op welke frequenties? Kijk dan op deze pagina.

Het programma kent een harde en een zachte kant. In de harde kant doen techneuten en ingenieurs van zich spreken. Het gaat bijvoorbeeld over het bouwen en renoveren van bruggen, tot de innovatie van asfalt of een energieleverende weg. Van de uitdagingen van de Noord-Zuidlijn tot de staat van onderhoud van onze infrastructuur. Ook woning- en utiliteitsbouw krijgen een plek.

En inrichting van de ruimte kent ook een menselijke, zachtere, kant. Wat moet er bijvoorbeeld allemaal gedaan worden bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe woonwijk? Welke gevolgen heeft dat voor omwonenden? Wat moet er rond grote steden allemaal gebeuren om grote infrawerken goed te laten verlopen?

Uitzending gemist? BNR Bouwmeesters wordt herhaald op woensdag om 22:30, donderdag om 02:30 en 06:00 uur, zaterdag om 18:00 uur, zondag om 07:00 en 10:30 uur.

Nieuws & actualiteit