Branche-opleidingsinstituten

De volgende opleidingsinstituten maken deel uit van Bouwopleiders:

Nieuwsgierig naar een of meer van de instituten, zie voor een korte beschrijving de paragraaf verder op de pagina. Of bezoek de site van het instituut.

Branche-opleidingsinstituten

Betonvereniging

Hét kennisnetwerk voor de (beton)bouw en bindende factor tussen overheden, bouwers, adviseurs en kennisinstituten. Naast bijeenkomsten en kennis overdragen verzorgen wij vooral technische praktijk opleidingen op MBO, HBO en Masterniveau.

BOB Opleiding, Training en Advies, OCBI

Opleidingen voor kaderfunctionarissen en management voor alle sectoren in de bouw. Uitvoerende bouw B&U en Infra, overheid, onderhoud en beheer, ontwerp en advies, handel en toelevering en de installatiebranche. Diensten gericht op grote en kleine bedrijven.

BouwCirkel

Verzorgt sinds 2001 naar grote tevredenheid cursussen en trainingen voor medewerkers van bouw- en infrabedrijven in heel Nederland. Ontwikkeling van vakmensen staat hierbij centraal.

Bouwmensen

Verzorgt met bijna 30 vestigingen, moderne, praktijkgerichte opleidingen, cursussen en trainingen voor de bouw. Voor jongeren, uitzendkrachten en vaklieden. Ook voor scholingsplan, loopbaanontwikkeling en personeelsbeleid op maat.

Civilion

Civilion is hét opleidingsinstituut voor de Civiele Bouw voor zowel UTA als bouwplaatspersoneel. Vakkennis en vaardigheden zijn onmisbaar voor een medewerker en zijn waarde voor het bedrijf. Het is dan ook zaak deze op peil te houden of te brengen. Onze bedreven docenten uit de praktijk leren u zowel in theorie als in praktijk de fijne kneepjes van het vak.

KOB

Wil je doorgroeien naar een kaderfunctie als calculator, werkvoorbereider, uitvoerder, projectleider, bedrijfsleider, of wil je een eigen bedrijf starten? Ben je ZZP'er? De KOB biedt kader- en ondernemersopleidingen. Ook voor een opleiding techniek in de bouw.

SOMA Bedrijfsopleidingen

SOMA Bedrijfsopleidingen is dé opleider voor de infrasector en het verticaal transport. SOMA Bedrijfsopleidingen verzorgt een breed scala aan opleidingen en kortdurende cursussen en trainingen voor volwassenen die al enige ervaring in de infrasector hebben.

Bouwend Nederland Academy

BNL Academy organiseert cursussen en workshops die helpen bij úw bedrijfsvoering en persoonlijke ontwikkeling. Altijd actueel, gericht op de praktijk én gegeven door specialisten uit de bouw en infra. Een breed cursusaanbod: van omgaan met zzp’ers tot ketenaansprakelijkheid en van BREEAM-nl tot energiezuinig bouwen.

Vakgroep Opleidingsbedrijven

De Vakgroep Opleidingsbedrijven behartigt de belangen van haar opleidingsbedrijven in bouw en infra. De opleidingsbedrijven leiden jong en oud op voor een beroep in de bouw. Dit kan via praktijkleren (BBL, werken en leren) of via school (BOL, leren en stages).

Bouwopleiders wordt ondersteund door: Bouwend Nederland