Adviesgroep KOMAT

Welkom

Het beleid van Bouwend Nederland KOMAT, Adviesgroep Materieel van Bouwend Nederland, is er op gericht om goede randvoorwaarden te creëren voor het beheren, leveren en inzetten van materieel op bouwplaatsen.

Interessante publicaties

  Brochure Bouwkasten Klein Verbruik

  20 maart 2018

  Download


  Jaarplan Adviesgroep KOMAT 2018

  20 maart 2018

  Download


  Aan welke eisen moeten bouwkasten voldoen?

  01 december 2016

  In deze brochure vindt u een overzicht van de eisen waaraan bouwkasten in een buitenopstelling voor een tijdelijke (bouw)aansluiting moeten voldoen. Het betreft bouwkasten met een aansluiting tot en met 3 x 80 Ampère en een directe energiemeting op het laagspanningsnet. Het stellen van eisen aan  bouwkasten en het erop toezien dat hieraan wordt voldaan, past binnen het streven van de netbeheerder naar maximale veiligheid op en rond de bouwplaatsen in haar voorzieningsgebied.

  Download


  Veilige steigers: een hele klus

  14 november 2016

  Zoveel soorten bouwprojecten, zoveel soorten steigers. In de bouw, maar ook in de petrochemische industrie, de scheepsbouw, de chemie. Steigers zijn van levensbelang. Zowel voor de veiligheid van de mensen die ze monteren en erop werken als voor de kwaliteit van het project.

  Download


  Tijdelijke elektrische installaties op bouwterreinen

  18 september 2015

  Bij de totstandkoming van tijdelijke elektrische installaties op bouwlocaties behoort volgens de (Arbo-Elektro) regelgeving te worden gehandeld. Om de deskundigheid van betrokkenen in het bouwproces te verbeteren, brengt de Commissie Bouwinstallaties van de KOMAT (onderdeel van Bouwend Nederland) in samenwerking met SBK Advies & Training deze publicatie uit waarin op een informatieve en illustratieve manier de (wettelijke) eisen worden toegelicht.

  Download