• Home
  • De Bouw maakt het

De Bouw maakt het

Afbeelding De Bouw maakt het

'De bouw maakt het' is een campagne van Bouwend Nederland waarmee we laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer en duurzamer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land. Daarnaast laten we jong en oud zien hoe mooi het werk in onze sector is.

'De bouw maakt het' op tv

In 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber wekelijks in de wereld van de bouw en infra. We geven een exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de trotse bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. 'De bouw maakt het' was vanaf 26 augustus zes weken lang om 17:00 uur te zien op op RTL4. Het programma wordt in het najaar herhaald en kan teruggekeken worden via Videoland of het Youtube kanaal van 'De bouw maakt het'.

'De bouw maakt het' op social media

Je vindt 'De bouw maakt het' op Instagram, Facebook. Bouw- en infrabedrijven die in hun social posts #debouwmaakthet gebruiken, maken dagelijks kans op een feature. Op Youtube vind je video's van de mooiste projecten (topprojecten) van bouw- en infrabedrijven én vertellen bouwers in de 'Wat maak je me nou' video's waarom zij zo trots zijn op hun werk.

'De bouw maakt het' in de media

Uit onderzoek blijkt dat met name bij vrouwen het beeld van de bouw en infra oningevuld is, zeker als het gaat om carrièrekansen. Daarom loopt in het najaar van 2023 een op vrouwen gerichte social media campagne via DPG Media waarin de mooie verhalen van het werk van de bouwers uit het tv-programma nog eens worden verteld.

'De bouw maakt het' op jouw bouwplaats

Bouw- en infrabedrijven kunnen de campagne steunen en daarmee laten zien hoe mooi en belangrijk onze sector is. Naast het gebruik van de hashtag op social media, kunnen leden op deze site allerlei materiaal vinden. Zoals het logo (voor bv. de e-mailhandtekening, website, bedrijfskleding of busjes), stickers, vlaggen, bouwdoeken en leuke gadgets voor kinderen. Ben je lid van Bouwend Nederland en wil je meedoen aan de campagne? Bekijk hier onze toolkit.

'De bouw maakt het' op school

Vanwege de grote vraag van leden naar materialen om op de basisschool iets te kunnen vertellen over de bouw en infra, zorgt Bouwend Nederland in 2024 voor digitaal materiaal onder de vlag van 'De bouw maakt het'. De toegankelijke digibordomgeving wordt afgestemd op de verschillende niveaus van de onder-, midden en bovenbouw. We zorgen er uiteraard voor dat leden de gastles kunnen combineren met het verhaal van hun bedrijf. Voor middelbare scholieren is er al materiaal beschikbaar via Jijgaathetmaken.nl.

Dag van de Bouw

Ook de jaarlijkse Dag van de Bouw is onderdeel van de campagne 'De bouw maakt het'. Op deze dag stellen bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken open om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. De Dag van de Bouw wordt op zaterdag 8 juni 2024 voor de 17e keer georganiseerd. De dag voorafgaand aan de Dag van de Bouw (in 2024 op vrijdag 7 juni) krijgen basisschoolklassen op de Onderwijsdag van de Bouw een uniek kijkje achter de bouwhekken.

Meer informatie of meedoen?

Wil je meer weten over de campagne? Neem contact met ons op.