Wat is eHerkenning

DigiD voor bedrijven is per 1 juni 2011 vervangen door eHerkenning. Bouwend Nederland krijgt vragen van leden wat eHerkenning is en welke aanbieder van een eHerkenningsmiddel zij kunnen kiezen voor het vervangen van hun DigiD voor bedrijven.

eHerkenning is een efficiënte én betrouwbare dienst die de digitale herkenning van zakelijke afnemers van overheidsdiensten eenvoudig regelt. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van subsidie op het plaatsen van dubbel glas. Het is een makkelijke manier van inloggen met één middel (gebruikersnaam en wachtwoord) voor alle overheidsdiensten. eHerkenning werkt net als iDEAL. Je klikt op eHerkenning en je kunt inloggen met het middel waarmee je gewend bent in te loggen.

Als u al aangesloten bent op Z factuur dan heeft uw organisatie daarvoor al een Z login eHerkenningsmiddel op betrouwbaarheidsniveau 1. U kunt dan hetzelfde Z login eHerkenningsmiddel gebruiken voor het inloggen bij overheidsdiensten. Bij welke overheidsdiensten u terecht kunt met eHerkenning vindt u op de website www.eherkenning.nl onder ‘bedrijven’.

Overstappen naar eHerkenning

In 2019 wordt eHerkenning verplicht voor veel overheidsinstanties. Mede vanwege privacy (AVG) zullen verreweg de meeste diensten achter niveau eHerkenning 3 aangeboden gaan worden. Niveau 3 gaat daarmee de standaard worden. Mocht u nog geen eHerkenningsmiddel hebben, dan kunt u eHerkenning aanvragen bij Z login.

Bouwend Nederland heeft met Z login een ledenvoordeel programma. Vanwege het Z factuur platform wordt dit al vaak gebruikt in de Bouw- en Installatiesector.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over Z login - Dé zekere keus voor eHerkenning.