Afbeelding Meld je aan voor Future Builders Day

Meld je aan voor Future Builders Day

Donderdag 15 april van 9.00 tot 16.15 uur

Lees meer

Wil jij kennismaken met de toekomst?

Future Builders Day, een spectaculair evenement waar studenten en young professionals de verbinding met bedrijven uit de bouw en infra maken - misschien wel met hun toekomstige werkgever. Vergroot je netwerk, laat je inspireren door een van de sprekers, neem deel aan action tracks als 'Will Future Builders be robots?', 'Building Big Data' en 'Future Builders, Circulair Builders' en ervaar de bouw van dichtbij. De Future Builders Day is natuurlijk ook een perfect moment om alvast een verpletterende indruk te maken op je mogelijke nieuwe baas. Openingszinnen oefenen dus.

Voorlopig programma

09.00 - 10.00 UUR

ONLINE ONTVANGST
Builders Area open om te netwerken | connecties op te doen | speeddates

10.00 - 10.30 UUR OPENING
Door moderator Talitha Muusse, ondernemer, gangmaker achter Blikverruimers en opiniemaker op radio en tv over thema’s als diversiteitsbeleid, duurzaamheid en sociaal ondernemerschap. Verder: Tanja Nolten vertelt over de Energie OntwerpChallenge 2021.
10.30 - 11.15 UUR ACTION TRACKS RONDE 1
 1. Will Future Builders be robots? 
  Robotisering in de bouw.
  Wasim Haji, Hogeschool van Amsterdam
 2. Future Builders, Smart Builders
  Verandering en technologie-acceptatie in de bouwsector.
  André Doree, Universiteit Twente
 3. Future Builders Logistics
  Slimme bouwlogistiek.
  Walther Ploos van Amstel, Hogeschool van Amsterdam
 4. Building Big Data
  De digitale transitie van Rijkswaterstaat: naar een data-gedreven organisatie.
  Roeland Allewijn, RWS
 5. Future Builder Start Up
  Welkom in de Betekeniseconomie!
  Kees Klomp, Thrive Institute/Hogeschool Rotterdam
 6. Future Builders, Circulair Builders
  Ketens in Kaart: Hergebruiksmogelijkheden van materialen uit gebouwen
  Evert-Jan Velzing, Hogeschool Utrecht
11.15 - 12.00 UUR KEYNOTE DEBORAH NAS
De technologietrends van het heden en de toekomst. 
 • Weerstand tegen technologische innovatie;
 • Waarom nieuwe toetreders sneller innoveren dan bestaande spelers;
 • Voorbeelden van technologische innovaties.
12.00 - 12.45 UUR LUNCH BREAK
Live verslag met Talitha Muusse en Jim Stolze waarin hij zijn visie geeft op een toekomst met Artifical Intelligence. We zitten in een nieuwe fase van digitale transformatie en hoe gaat de bouwsector hier mee om? Data, algoritmen en kunstmatige intelligentie wat kun je ermee in je dagelijkse werk?

  

12.45 - 13.30 UUR

ACTION TRACKS RONDE 2

 1. Will Future Builders be robots
  3D betonprinten, de lessen van de eerste stap naar gedigitaliseerde bouwplaats van de toekomst.
  Marijn Bruurs, Witteveen+Bos
 2. Future Builders, Smart Builders
  Hoe Heijmans door verslimmen invulling geeft aan een gezonde leefomgeving.
  Willem Michielsen, Heijmans
 3. Future Builders Logistics
  Let's get big things moving.
  Anton Gorter, CT deBoer
 4. Building Big Data
  Building on Data.
  Joris Jeelof, RoadEO
 5. Future Builder Start Up
  The Startup Way. 
  Alexander Gunkel, Space4Good
 6. Future Builders, Circulair Builders
  Innovatie Woningbouw en Circulariteit.
  Willem Peter Ouwehand, Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen
13.30 - 14.00 UUR BREAK
Live verslag met Talitha Muusse, o.a. interview studententeam Energie OntwerpChallenge 2021
14.00 - 14.45 UUR ACTION TRACKS RONDE 3
 1. Will Future Builders be robots?
  Maurice van Sante, ING & Theo Opdam, Plegt-Vos Bouwgroep
 2. Future Builders, Smart Builders
 3. Future Builders Logistics
  Bouwlogistiek maakt het verschil.
  Sebastian Hegeman, VolkerWessels Materieel & Logistiek
 4. Building Big Data
  No time to waste
  Cunera Smit, VolkerWessels Telecom
 5. Future Builder Start Up
  Afval als motor voor ontwikkeling.
  Frans Taminiau, Unibrick
 6. Future Builders, Circulair Builders
  De toekomst vooruit, een nieuwe generatie
  Wim Sturris, De Groot Vroomshoop
14.45 - 15.00 UUR BREAK
Live verslag met Talitha Muusse.
15.00 - 15.45 UUR

KEYNOTE ARJEN ADRIAANSE 
Over organisatorische veranderingen in de bouw- en infrasector die samenhangen met het (intensievere) gebruik van digitale technologieën en informatie zoals Predictive twins.

15.45 - 16.15 UUR

AFSLUITING
Door Talitha Muusse met een recap van de dag & de pubquiz.

Dagvoorzitter

TALITHA MUUSSE
Ondernemer, gangmaker en opiniemaker

Talitha Muusse is ondernemer, gangmaker achter Blikverruimers en opiniemaker op radio en televisie over thema’s als diversiteitsbeleid, duurzaamheid en sociaal ondernemerschap. Talitha adviseert bedrijven over duurzaamheid, talentontwikkeling en de samenwerking met de jonge generatie. Ook is ze de drijvende kracht achter de Energieboot: een netwerk bestaande uit meer dan vijftig bedrijven die young professionals helpen bij het ontwikkelen van duurzame energieprojecten. 

Een recent initiatief dat Talitha lanceerde is Blikverruimers; een platform en opleiding voor young professionals die een plek aan de bestuurstafel willen bemachtigen. Kenmerkend voor de initiatieven van Talitha is dat ze maatschappelijke idealen probeert te combineren met commerciële activiteiten; impact first!

Keynote

DEBORAH NAS
Technologie-trendwatcher, ondernemer en professor

Als professor, ondernemer én trendwatcher staat Deborah Nas bekend als vernieuwer in hart en nieren. Ze acteert op het snijvlak van psychologie, technologie en business. Ze geeft je tijdens haar inspirerende presentaties verhelderende inzichten in een wereld waarin technologische vernieuwing markten volledig op hun kop zet. Als innovatiespecialist helpt ze grote én kleine organisaties met vernieuwing. Ze specialiseert zich in het bepalen van nieuwe groeirichtingen, het verzinnen van nieuwe producten en diensten en het transformeren van organisaties.

Sinds enkele jaren is Deborah Nas deeltijdprofessor ‘Strategic design for technology-based innovation’ bij Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Hier houdt zij zich bezig met strategische vraagstukken omtrent nieuwe technologieën. Daarnaast is Deborah commissaris bij Hardt Hyperloop, lid van de raad van advies van Bright River en bestuurder bij stichting Cre8.

Lunchbreak

JIM STOLZE
Schrijver, tech-ondernemer en innovatie-deskundige

Jim Stolze is schrijver, tech-ondernemer en staat bekend als innovatie-deskundige door zijn werk voor RTLZ en Singularity University. Met zijn bedrijf Aigency levert hij zelflerende systemen aan onder meer Heineken, Talpa en het Ministerie van VWS. Zijn boek "Algoritmisering, wen er maar aan" was in 2019 een van de best verkopende boeken op Managementboek.nl.

Daarnaast is hij de initiatiefnemer van de Nationale AI-Cursus, een gratis online lesprogramma voor iedereen die meer wil weten over data, algoritmen en kunstmatige intelligentie. De cursus is een groot succes: meer dan 20.000 volwassenen namen al deel en in september 2019 lanceerde koningin Maxima een versie speciaal voor kinderen.

Keynote

ARJEN ADRIAANSE
Wetenschappelijk directeur, Hoogleraar Bouwprocesintegratie & ICT

Arjen Adriaanse is wetenschappelijk directeur bij TNO Bouw, Infra & Maritiem en hoogleraar Bouwprocesintegratie & ICT aan de Universiteit Twente. Vanuit zijn rol bij TNO is hij onder andere verantwoordelijk voor de meerjarige kennis- en innovatieprogramma’s van de Unit. Een belangrijk speerpunt binnen deze programma’s is de ontwikkeling van (netwerken van) predictive twins van bouwwerken in de gebouwde omgeving. Arjen is, zowel vanuit rollen in de wetenschappelijke wereld als de bouwpraktijk, al meer dan 20 jaar actief op snijvlak van Bouw en ICT. Eerst hield hij zich bezig met ERP-systemen, later met BIM en de laatste jaren zijn hier digitale technologieën als kunstmatige intelligentie en predictive twins aan toegevoegd. Organisatorische veranderingen in de bouw- en infrasector die samenhangen met het (intensievere) gebruik van digitale technologieën en informatie hadden en hebben daarbij sterk zijn interesse.

Energie OntwerpChallenge 2021

TANJA NOLTEN - Nederland smart, circulair en klimaatbestendig maken met de power van jong professionals
Stichting SMARTCirculair / founder en programmamanager studentenchallenges

Tanja Nolten is initiatiefnemer van de Bouw OntwerpChallenge en de Energie OntwerpChallenge van Stichting SMARTCirculair. Daarvoor heeft zij het platform BetterWorldSolutions.eu opgericht om de internationale samenwerking tussen partijen te stimuleren die zich bezig houden met innovaties in de thema’s energie, bouw/infra en water.

Omdat er steeds meer vraag uit de markt kwam naar jongeren met een technische opleiding en omdat we met Nederland en de wereld voor de gigantische opgave staan om de klimaatstijging te kantelen, is zij in 2018 gestart met SMARTCirculair: een projectbureau dat is gespecialiseerd in het verbinden van Onderwijs, Ondernemers en Overheid rond de klimaatthema’s circulair bouwen en de energietransitie. 

   

 

Meld je snel aan