Afbeelding Future Builders Day | Sprekers action tracks | ronde 2

Future Builders Day | Sprekers action tracks | ronde 2

Sprekers action tracks - ronde 2

Tijdens Future Builders Day staan verschillende inspirerende sprekers klaar om jullie mee te nemen in de praktijk van de bouw en infra. Verspreid over drie rondes kan je zelf kiezen uit diverse onderwerpen waaronder 'Will Future Builders be robots?' en 'Building Big Data'. Maak op deze pagina kennis met de sprekers uit ronde 2 en bekijk welke action track voor jou het meest interessant is.

Will Future Builders be robots

MARIJN BRUURS - 3D betonprinten, de lessen van de eerste stap naar gedigitaliseerde bouwplaats van de toekomst
Consultant Digital Construction, Witteveen+Bos

Marijn Bruurs (1992) studeerde Bouwkunde aan de TU/e en Bedrijfsmanagement MKB op de Fontys Hogescholen. Na zijn start bij Witteveen+Bos in 2016 werkte hij onder andere aan de Fehmarnbelttunnel. Hij specialiseerde zich in digital construction en 3D-betonprinten (3DCP) in de bouw en werkte aan toonaangevende 3DCP projecten zoals project Milestone in Eindhoven, de Vergaderfabriek in Teuge en geprinte fietsbruggen. Als projectleider werkt hij momenteel aan 4 geprinte fietsbruggen in Noord-Holland en coördineert hij meerdere onderzoeksprojecten met diverse universiteiten in Europe. In 2020 won hij zowel de ‘Talent van het jaar’-award van VNconstructeurs alsook de Young Talent Award van Cobouw.

3D betonprinten, de lessen van de eerste stap naar gedigitaliseerde bouwplaats van de toekomst

De Future Builders staan voor de enorme opgave om met minder mensen veel meer woningen en infrastructuur te realiseren en dat ook nog eens op een duurzame manier te doen. Aan de hand van ervaringen 3D Betonprinten laat Bruurs zien welke impact nieuwe technieken kunnen hebben op de bouwsector en wat er als Future Builder van je wordt verwacht in de bouwsector van morgen.

Future Builders, Smart Builders

WILLEM MICHIELSEN - Hoe Heijmans door verslimmen invulling geeft aan een gezonde leefomgeving
Programmamanager digitaal bouwen, Heijmans Infra 

Als programmamanager digitaal bouwen bij Heijmans Infra is Willem Michielsen elke dag bezig met de digitale transformatie op de bouwplaats en binnen het bedrijf. Vanuit de overtuiging dat de digitale transformatie bijdraagt aan een veilige, slimme, lerende en prettige werk- en leefomgeving.

Future Builders Logistics

ANTON GORTER - Let’s get big things moving
Projectleider, Civiele technieken deBoer bv

Via Havo heb ik de studie Civiele Techniek aan de HTS in Arnhem afgerond. Ik ben gestart als werkvoorbereider bij MBS in Soest. Daar heb ik diverse afzinkkelders mogen maken. Na een jaar ben ik overgegaan naar Takke Breukelen als projectcoördinator. Daar heb ik o.a. op vele projecten in heel Nederland ontwerp, productie en uitvoering van kleine staalwerk mogen coördineren. Na enkele jaren wilde ik toch grotere projecten uitvoeren en ben ik bij Civiele Technieken deBoer gaan werken. Hier ben ik begonnen als assistent Projectleider. In deze rol ben ik op 2 brugrenovatieprojecten werkzaam geweest. Ook heb ik diverse vijzelwerkzaamheden mogen begeleiden. 1,5 jaar geleden ben ik projectleider geworden. Concreet betekend dit dat ik samen met het team van werkvoorbereiders en uitvoerders zorg voor de succesvolle uitvoering van onze projecten. Een rol die ik iedere dag nog met trots en veel plezier uitvoer!  

Let’s get big things moving

 • Korte toelichting op bedrijf Civiele Technieken deBoer
 • Korte toelichting op mijn rol binnen het bedrijf
 • Bouwen = transporteren! Zowel horizontaal als verticaal
 • Bouwen op een postzegel. Binnenstedelijke uitdagingen
 • Logistiek als randvoorwaarde voor succes
 • Datagedreven verplaatsing en monitoring
 • Praktijkcasus Zalmhaventoren en Zandhazenbrug

Building Big Data

JORIS JEELOF - Building on Data
CEO, RoadEO

Joris is een gepassioneerd en bevlogen ondernemer en netwerker. Joris' achtergrond ligt op het gebied van legal, finance en vastgoed. Met specialisme op het gebied van bedrijfsstrategie, bedrijfsontwikkeling en operational excellence. Hij heeft een trackrecord in verschillende industrieën: financiën, vastgoedinvesteringen, juridische zaken, IT, productie, automobielsector, sociale ondernemingen en vrijetijdsbesteding. Hij is co-founder en CEO van RoadEO. Grappig detail: Joris heeft geen technische of bouwkundige achtergrond. 

Building on data

Joris zal samen met jou gaan ontdekken wat de toekomst van de industrie is. Hoe zie jij die? Wat is jouw visie? Wat zijn mogelijk de grote uitdagingen? En waar liggen de kansen? Vervolgens gaan we kijken hoe je die met bijvoorbeeld nieuwe technologie, of juist door huidige processen tegen het licht te houden, zou kunnen tackelen. 
Hoe staat het met ondernemerschap in de industrie? Wat en waarom schort dit nog wel eens een beetje? Nu bestaat innovatie, zeker binnen grotere bouw- en infra organisaties vooral uit het simpelweg overnemen van startups of kleine bedrijven met interessante nieuwe technologieën. Daardoor is in de huidige situatie, innovatie verworden tot iets dat vaak van buiten de sector moet worden gehaald, terwijl er zoveel talent, kennis en ervaring in de industrie voorhanden is. Waarom zou dat zijn? En willen we dat niet meer promoten binnen de industrie?

Future Builder Start Up

ALEXANDER GUNKEL - The Startup Way 
Serial Entrepreneur, Founder and Managing DirectorSpace4Good  

Alexander Gunkel is a serial entrepreneur using space technology for social and environmental good. He co-founded 3 impact ventures: "Skytree" which invented a CO2 recycling process to reduce global CO2 emissions, "RoadEO" which is developing a global road quality monitoring and prediction platform to improve road safety and comfort and "Space4Good" a geospatial innovation firm using latest developments in satellite earth observation to tackle global challenges. Before starting his entrepreneurial career Alexander studied mechanical engineering and business administration and worked as a project management trainee at the European Space Agency. 

The Startup Way 

Alex will share his personal entrepreneurial jouney with the goal of providing you practical tips and considerations when thinking about starting your own company. He will introduce you to methods, space tech and support programs which can help you going your own startup way and share his experience working together with the construction industry. 

Future Builders, Circulair Builders

WILLEM PETER OUWEHAND - Innovatie Woningbouw en Circulariteit
Algemeen directeur, Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen

Na 3 jaar bij ERA Contour in 1983 bij het familiebedrijf als ass. Uitvoerder. In 1986 directeur en in 1990 als 3e generatie het familiebedrijf overgenomen. Inmiddels 150 medewerkers en 120 mln omzet. (ca 700 woningen per jaar). Willem Peter is sterk gericht op vernieuwing van processen en techniek. Hij wil niet op laagste prijs worden beoordeeld. Willem Peter vindt coachend leiderschap en plezier belangrijk.

Innovatie Woningbouw en Circulariteit

 • Door invloed te hebben op de processen kun je sturen naar innovatieve en duurzame oplossingen in de bouw
 • Door de dingen duurzaam samen met partners te doen als team levert dat meer efficiency, kwaliteit en plezier op met als resultaat een lagere kostprijs
 • Zet innovatie op nr.1 en ken er budget aan toe
 • Circulariteit is geen modegril, grondstoffen zijn niet onuitputtelijk
 • Bouwen wordt zo veel leuker de laatste jaren