Strategische Partner ING

ING is de grootste bank in Nederland en strategische partner van Bouwend Nederland. Ondernemerschap is de basis van het Nederlandse economische succes. ING is van oudsher de bank voor ondernemers en staat klaar voor startende en ervaren ondernemers en initiƫert activiteiten om hun nog meer kansen op succes te bieden.

Sinds 2016 loopt bijvoorbeeld al het BusinessBoost, een programma waarbij ING ondernemers een jaar lang inspireert en helpt bij het realiseren van hun plannen. Daarnaast organiseren zij jaarlijks met o.a. KLM het Oranje Handelsmissiefonds. Ondernemers die willen groeien, moeten daarvoor vaak naar het buitenland. Maar juist kleinere MKB-bedrijven kwamen vaak niet aan bod bij internationale handelsmissies. Nu biedt ING hen het netwerk en de mogelijkheden om ook mee te doen met de vaak zeer succesvolle handelsreizen naar het buitenland.

ING hecht grote waarde aan het innovatief vermogen van haar klantenkring en ondersteunt daarom de leden van Bouwend Nederland door inzicht te bieden, gebaseerd op relevante feiten en ervaringen uit de markt.

Gezamenlijke thema: Innovatief Ondernemerschap in de bouw

Bouwend Nederland en ING trekken gezamenlijk op met het thema Innovatief Ondernemerschap in de bouw. De komende drie jaar ontplooien we samen diverse activiteiten om de bouw- en infrabedrijven handvatten te geven innovatiever te worden, om daarmee het verschil te maken. Hierbij is circulariteit een belangrijk themaonderdeel.

Ook besteden we binnen het partnerschap ruime aandacht aan familiebedrijven en bedrijfsopvolging. Veel van onze leden zijn van origine familiebedrijven. Naast de kleuring die dit aspect meegeeft aan onze lidbedrijven, is bedrijfsopvolging in veel gevallen een uitdagend proces, waar naast de zakelijkheid ook veel emotie komt kijken. ING en Bouwend Nederland geven hier in speciale sessies ruim aandacht aan.

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen Bouwend Nederland en ING, neem dan contact op met Marjan Brinkman, via m.brinkman@bouwendnederland.nl.