Timmerdorpen

Timmerdorpen
Initiatiefnemer
Bouwend Nederland, afdelingen in Noord-Holland Noord
Locatie
Verschillende lokaties in Noord-Holland
Doelgroep
Basisschoolleerlingen
Website

Het initiatief

In de regio Noord-Holland-Noord wordt elk jaar enthousiast gewerkt aan timmerdorpen. In kleine en grote timmerdorpen worden elk jaar minstens 10.000 kinderen gestimuleerd tot buitenspelen en samenwerking en natuurlijk maken ze spelenderwijs kennis met de bouw. Een timmerdorp is een actieve week voor kinderen van 6 t/m 12 jaar waarin ze een dorp bouwen van houten hutten. Timmerdorpen vinden elk jaar plaats in de basisschoolvakantie en duren gemiddeld een week. Een enkel dorp wordt georganiseerd in de herfstvakantie of rond hemelvaart. Bij de meeste timmerdorpen kunnen de kinderen zich al eind maart opgeven waar ze dan aan de slag kunnen met hout, verf, hamers en spijkers. In teams maken zij een zo mooi mogelijke houten hut waar ze de laatste nacht dan met elkaar in overnachten, wat bijzonder spannend is.

Wat is/was het doel?

Bouwbedrijven steunen de timmerdorpen financieel en met materiaal. Dit doen zij om kinderen al in een vroegtijdig stadium te laten kennismaken met de bouw.

Wat is het resultaat?

Een timmerdorp is een actieve week voor kinderen van 6 t/m 12 jaar waarin ze een dorp bouwen van houten hutten. Timmerdorpen vinden elk jaar plaats in de basisschoolvakantie en duren gemiddeld een week. Een enkel dorp wordt georganiseerd in de herfstvakantie of rond hemelvaart. Bij de meeste timmerdorpen kunnen de kinderen zich al eind maart opgeven waar ze dan aan de slag kunnen met hout, verf, hamers en spijkers. In teams maken zij een zo mooi mogelijke houten hut waar ze de laatste nacht dan met elkaar in overnachten, wat bijzonder spannend is.