Congres Aardgasvrije nieuwbouw

Door Helen Visser , 15 januari 2018

Congres Aardgasvrije nieuwbouw

De nieuwbouw moet aardgasvrij en wel zo snel mogelijk. Maar hoe doe je dat als ontwikkelaar, bouwer, corporatie of belegger? Wat zijn de alternatieven voor de vertrouwde combi-ketel en hoe zijn de ervaringen daarmee, wat zijn de valkuilen, wat kosten die alternatieve oplossingen en hoe krijg je de bewoners daar enthousiast voor? Dat - en veel meer - hoor je tijdens het praktijkcongres op 29 maart. Hands on, mouwen opstropen en er voor gaan! Een middag voor en door de praktijk.

Onze regering wil dat aan het einde van deze kabinetsperiode, hopelijk 2021, nieuwbouw niet meer met aardgas verwarmd wordt. Bovendien gaan per 2020 de energie-eisen voor nieuwbouw naar Bijna Energieneutraal (BENG). In de komende jaren moet er dus een grote omslag plaatsvinden. Veel vertrouwde praktijkoplossingen en concepten voldoen niet meer. Gelukkig hebben veel opdrachtgevers, bouwers en adviseurs in de afgelopen jaren al de nodige ervaringen opgedaan met ‘all electric’, WKO, warmtepompen en andere technieken die we nu op grote schaal moeten gaan toepassen. Tijdens een groot aantal verschillende deelsessies hoor je van collega’s en specialisten de laatste inzichten uit de praktijk. Een aanrader voor bouwbedrijven, projectontwikkelaars, woningcorporaties, beleggers, gemeenten en adviseurs die serieus werk willen maken van aardgasvrije nieuwbouw.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdagmiddag 29 maart 2018.
Locatie: Fort Voordorp, Voordorpsedijk 28b, Groenekan Utrecht.

De lunch staat klaar vanaf 12.30 uur. Het inhoudelijke programma duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Juist voor jou!

Leden van Bouwend Nederland betalen 95 euro (ex BTW) aan deelnamekosten. Voor overige deelnemers bedragen de deelnamekosten € 145 excl. BTW.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Claudia Bouwens, programmaleider Lente-akkoord: cb@lente-akkoord.nl.
Heb je vragen over je aanmelding? Mail dan naar info@lente-akkoord.nl


ENERGIEZUINIGE BESTAANDE BOUW DUURZAAM INKOPEN WONINGMARKT

Over de auteur

H. (Helen) Visser

Programmamanager Duurzaamheid