Enthousiasme op de bouwplaats

Door Karin Oomen , 25 januari 2018

Enthousiasme op de bouwplaats

Woensdag 24 januari zijn ruim 240 eerstejaars hbo studenten van Avans hogeschool de bouwplaats op geweest om  nader kennis te maken met de ins en outs van het bouwbedrijf. Wat blijkt in de praktijk; er is vaak veel meer mogelijk dan jongeren denken! Zelf mocht ik aanwezig zijn bij project De Streek van Sprangers Bouwbedrijf uit Breda, waar een aantal bevlogen medewerkers de studenten informeerden over het bedrijf, het project en natuurlijk de carrièremogelijkheden. Contacten werden alvast gelegd voor toekomstige stages!  

Voor het deelnemende bedrijf dus een mooie gelegenheid om alvast kennis te maken met jong talent en hen te enthousiasmeren voor een carrière bij het bouwbedrijf. Want kiezen voor de opleiding bouwkunde wil nog niet zeggen dat men ook kiest voor een carrière binnen onze sector. In tegendeel; de helft weet helemaal nog niet welke richting de voorkeur heeft en de andere helft wil architect worden. Werk aan de winkel dus.

Dank aan de volgende bedrijven voor hun gastvrijheid, in willekeurige volgorde. 

Volker Wessels bedrijven Stam + De Koning (2 projecten) en Van de Ven bouw en ontwikkeling - Van der Heijden Bouw & Ontwikkeling - J.A. van Gisbergen - Huybregts Relou - Hendriks Bouw & Ontwikkeling - Hendriks Coppelmans - Van Wijnen Rosmalen - Moeskops Bouwbedrijf - Van Wanrooij Bouwbedrijf - BMV - Bouwbedrijf Remmers - Sprangers Bouwbedrijf - Heembouw Breda - ASK Romein.


ONDERWIJS EN OPLEIDING BEROEPSONDERWIJS EN HOGER ONDERWIJS BLIJVEN INVESTEREN IN ONTWIKKELEN (BIO) INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

C.C.J.M. (Karin) Oomen

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt