Veiligheid op een prestigieus project

Door Redactie, 30 januari 2018

Veiligheid op een prestigieus project

IJ,  fenomenaal uitzicht,  pionierend, adembenemend architectuur, prestigieus, groot & hoog, nieuwste bouwtechnieken,  ambacht en creativiteit. Een paar steekwoorden voor een bijzonder woonproject “de Pontsteiger”!  De Pontsteiger is één van de grootste en hoogste woongebouwen van Amsterdam en het decor voor de Jong Bouwend Nederland RRZ excursie op 22 maart  met het thema Veiligheid.

Het negentig meter hoge gebouw wordt een nieuw landmark en is de meest recente toevoeging in een serie ‘iconische’ gebouwen langs het IJ, hieronder vallen ook het EYE Film Instituut, de A’dam Toren en IJdock. De bouw van dit iconische gebouw wordt uitgevoerd in opdracht van Amsterdam Arche VOF, door de combinatie Dura Vermeer en De Nijs.

Waarom het thema veiligheid bij dit markante gebouw?
De meeste ongevallen gebeuren in de utiliteitsbouw, maar tot heden is dit project ongevalsvrij. Uiteraard zijn er cultuurverschillen tussen de verschillende uitvoerende bedrijven aanwezig; er zijn veel onderaannemers werkzaam en er is een brug aangelegd op 60 m hoogte, wat veel veiligheidsrisico’s met zich mee brengt. Hoe realiseert een dergelijk project dit dan?

Hoe de veiligheid op dit project georganiseerd is, wordt uitgelegd door projectdirecteur, Ronald Vonk van combinatie Pontsteiger en Willem Schunselaar van Acta safety professionals.
Eén van de veiligheidsmaatregelen die de bouwcombinatie genomen heeft is: geen bezoekers toe te laten op het project. Wij bekijken het project dan ook vanaf het water, hoe bijzonder is dat?

Geen lid van JBN regio Randstad Zuid en wel geïnteresseerd? Neem dan even contact op.


ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN VEILIGHEID VEILIG WERKEN CONSTRUCTIEVE VEILIGHEID

Contactpersoon bij dit bericht

Yvonne Hiddink

Bedrijfsadviseur Sociale Zaken Regio Randstad Zuid