Challenge voor scholieren: ontwerp een Eko-keet voor je schoolplein

Door Annette Korving-Leijenaar , 29 januari 2018

Challenge voor scholieren: ontwerp een Eko-keet voor je schoolplein

Scholieren in de groepen 7 en 8 van basisscholen in de drie noordelijke provincies kunnen de komende tijd aan de slag met de challenge Eko-keet. Met deze challenge leren zij op school wat er allemaal bij komt kijken als je zelf een energiezuinige keet wilt bouwen. Niet door saaie theorielessen, maar door het bouw-proces zelf stap-voor-stap door te nemen en de handen uit de mouwen te steken.

De challenge start met de feelgood komedie ‘Het Spijkerpaleis’, over de veertienjarige Marieke die met haar broer wedt dat ze zelf een energiezuinige keet kan bouwen. Daarna laten de kinderen hun eigen fanta-sie de vrije loop en ontwerpen een eigen keet voor op het schoolplein. Van hun ontwerp bouwen zij een maquette op schaal. Ze nemen de duurzaamheid van hun keet onder de loep, maken een plattegrond en moodboard voor de inrichting van de Eko-keet en laten zien hoe zij de omgeving rond de keet willen inrich-ten. De Eko-keet moet een creatieve plek worden voor acht kinderen. Een plek waar ze hun creativiteit helemaal de vrije loop kunnen laten gaan. Ze moeten er bijvoorbeeld kunnen vergaderen over een school-feest, vlogs kunnen opnemen of graffitikunst kunnen maken. Ook aan zaken als WiFi, verlichting en ver-warming moet dus worden gedacht.

Win een bouwfeest!

Meedoen aan deze challenge doen de kinderen niet voor niets. Met het plan voor een Eko-keet maken de leerlingen kans op een spannend en uitdagend bouwfeest in hun eigen provincie. Per provincie wijst een deskundige jury de vier beste ontwerpen aan. De winnaars gaan met de hele klas het bouwfeest beleven.

JE GAAT HET MAKEN in de bouw

De challenge is een initiatief van Bouwend Nederland Noord en is bedoeld om kinderen enthousiast te ma-ken voor een toekomst in de bouw. De challenge wordt mede mogelijk gemaakt vanuit de landelijke cam-pagne JE GAAT HET MAKEN in de bouw. Werkgevers in de bouw en infra laten met deze campagne zien dat het leuk is om te bouwen en dat er tal van mogelijkheden zijn in deze sector, ongeacht welk opleidings-niveau je doet.

Meer weten?

De trailer van de korte speelfilm Het Spijkerpaleis, de film zelf en the making of vindt u op
http://www.dealdeserie.nl/afleveringen/het-spijkerpaleis/

Informatie over de challenge staat op: https://www.debouwietsvoorjou.nl/challenge-de-eko-keet.

Wilt u meer weten over de landelijke promotiecampagne van Bouwend Nederland, kijk dan op http://jegaathetmaken.nl/.

Voor vragen over de challenge kunt u contact opnemen met Tineke de Groot via 06 13 68 65 46 of info@debouwietsvoorjou.nl.  


BLIJVEN INVESTEREN IN ONTWIKKELEN (BIO) INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

A. (Annette) Korving-Leijenaar

Secretaresse