Werkgevers willen hoger netto loon en meer veiligheid

Door Erik Tierolf , 06 februari 2018

Werkgevers willen hoger netto loon en meer veiligheid

Meer netto loon direct in de portemonnee van onze werknemers. En niet in allerlei fondsen. En ook niet via ingewikkelde toeslagen. Op deze manier willen bouw- en infrabedrijven hun medewerkers belonen voor hun inzet nu het weer wat beter gaat in de ondernemingen. Kortom: een eerlijke loonsverhoging die begrijpelijk is. Hogere loonkosten moeten maximaal ten goede komen aan de werkenden.

Dat is het voorstel van de werkgevers bij de cao-onderhandelingen.

Werkgevers willen ook de regeling aanpassen als mensen langer dan een jaar ziek zijn. Volgens de regels van nu kan het financieel aantrekkelijker zijn om langer ziek te blijven. Dat is nooit de bedoeling geweest van cao-partijen. Het is juist de bedoeling mensen weer aan het werk te krijgen. Dat voorkomt dat ze definitief uitvallen.

Verder is belangrijk de veiligheid op de bouwplaats te verhogen. Naast acties als ‘Bewust Veilig’ willen bedrijven de communicatie vergemakkelijken en verbeteren. Geen moeilijke woorden, niet allerlei talen, geen poging om iedereen Nederlands te laten praten, maar pictogrammen die iedereen begrijpt. Waar je ook vandaan komt. In één oogopslag duidelijkheid. Werkgevers willen realistische afspraken.


CAO, ARBEIDSVOORWAARDEN- EN VERHOUDINGEN

Over de auteur

E. (Erik) Tierolf

Senior Beleidsmedewerker