Tiny House op de Zuidas

Door R. (Ruben) Heezen , 08 februari 2018

Tiny House op de Zuidas

De Amsterdamse Zuidas is waarschijnlijk niet de meest logische plek voor een Tiny House. Toch zet Bouwend Nederland daar op 5 maart een compact appartement van Finch Buildings neer, op het Gustav Mahlerplein. Het Tiny House laat zien waar het volgens Bouwend Nederland tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen om draait: betaalbare woningen, duurzaamheid en ook werkgelegenheid. Daarom is de brancheorganisatie actief in de campagne ‘Kies voor Bouwen’.

Steeds meer maatschappelijke opgaven liggen op het bordje van de gemeente. Daar worden de keuzes gemaakt die ertoe doen voor veel burgers. Daar wordt beleid concreet. En het verschil gemaakt. Voor Bouwend Nederland reden om het bouwgeluid onder de aandacht van de gemeentelijke politiek te brengen, onder andere door de Tiny House op diverse locaties neer te zetten.

Gesprekken met lijsttrekkers

In het Tiny House staan een aantal activiteiten gepland. Zo zal er een gesprek met diverse Amsterdamse lijsttrekkers plaatsvinden over onder andere de woningmarkt en over de duurzame ambities van de stad. Ook zullen leerlingen van Bouwmensen Amsterdam er een demonstratie van hun vakmanschap geven en is Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen er ’s-middags aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Het Tiny House is de hele dag geopend voor geïnteresseerden. Het is een uitgelezen kans om deze nieuwe en veelbesproken woonvorm van dichtbij te zien én om een gesprek met de lokale politiek aan te gaan.

Meer informatie vind je op www.bouwendnederland.nl/kiesvoorbouwen Over de auteur

R. (Ruben) Heezen