Deadline eigenrisicodrager nadert voor Ziektewet of WGA: 1 april

Door Roeland Contzé , 14 februari 2018

Jaarlijks heeft u als werkgever twee keer de kans om bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid van uw werknemers de rol van UWV grotendeels over te nemen. Wie eigenrisicodrager wil worden voor de ziektewet of de WGA moet dat uiterlijk op 1 april of 1 oktober hebben aangevraagd bij de Belastingdienst.

Voor het eigen risico dragen maakt u aanvullende afspraken met uw verzuimbegeleider. Dit betekent voor élke werkgever dat hier aandacht en advies voor nodig zijn. Zeker als u grip en zicht op uw verzuim en de kosten daarvan wilt hebben. En dit is steeds noodzakelijker met het stijgen van de leeftijd van werknemers in de bouw.

Mogelijk betaalt u als eigenrisicodrager een hogere verzekeringspremie dan bij het UWV. Maar u heeft wel grip op de kosten en bepaalt zelf waarin u investeert.

Overweegt u eigenrisicodrager te worden, dan kunt u bij onze ledenvoordeelpartners terecht:

Meeùs stelt op uw verzoek een adviesrapport op waarin uw mogelijkheden uitgebreid staan beschreven. Ook treft u daarin meer informatie aan over de voor- en nadelen van de keuzes, dienstverlening door verzekeraars, in- en uitlooprisico’s en OR-trajecten. Aan dit adviesrapport zijn kosten verbonden. U kunt hiervoor een afspraak maken met Ivonne Rip via 020 3 018 653 of i.rip@meeus.com.

Bij De Goudse heeft Bouwend Nederland voor u een collectieve ledenvoordeelmantel voor eigenrisicodrager WGA en Ziektewet afgesproken.

ArboDuo biedt als arbodienst ondersteuning aan eigenrisicodragers met een toegewijd team van ERD-specialisten. Zij bepalen samen met u en uw (ex)werknemer de beste route naar snelle en verantwoorde re-integratie, zowel tijdens de Ziektewet- als tijdens de WGA-periode.Over de auteur

R.M.H. (Roeland) Contzé

Manager Ledenvoordelen