Basisschoolleerlingen van De Bron ontwerpen en maken de ideale dakopbouw voor hun slaapkamer

Door Karin Oomen , 21 februari 2018

Basisschoolleerlingen van De Bron ontwerpen en maken de ideale dakopbouw voor hun slaapkamer

Met veel enthousiasme zijn Christelijke basisschool de Bron in Bruchem en Pennings Bouw uit Zaltbommel gezamenlijk een techniekopdracht gestart waarbij zij aansluiten bij de landelijke campagne “Je gaat het maken”. In groep 7 en 8 is als aftrap en uitleg een presentatie gegeven door een voormalig timmerman die nu werkvoorbereider is bij Pennings Bouw.

Om te oefenen met maatvoering en een gevoel hierbij te krijgen, kregen de leerlingen een rolmaat van Pennings Bouw om thuis hun eigen kamer op te meten. Daarna zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het schetsen van een dakopbouw. Na het ontwerpen van de dakopbouw was het maken van de maquette aan de beurt. We zijn heel benieuwd naar de eindresultaten die de leerlingen over een paar weken gaan presenteren aan alle belangstellenden. Het is voor ons als bouwbedrijf ontzettend leuk om de kinderen mee te mogen begeleiden en te zien hoe enthousiast en serieus ze ontwerpen, overleggen en samenwerken. Maar ook om te zien dat ze “out of the box” denken waardoor er hele creatieve ideeën ontstaan. We hopen hiermee bij zowel de leerlingen als bij de ouders de veelzijdigheid en toekomstmogelijkheden in de bouw onder de aandacht te kunnen brengen.

Het project dat Penningsbouw uit Zaltbommel heeft geïnitieerd met basisschool De Bron,  ligt in de lijn met de landelijke campagne #jegaathetmaken van Bouwend Nederland.


De bouw staat te springen om (jonge) vakmensen. Om te kunnen voldoen aan de vraag en verwachtte groei, zijn er de komende vijf jaren naar schatting 8000 nieuwe vakmensen per jaar nodig. Er is een grote behoefte aan allerlei soorten vakmensen, niet alleen technisch maar vooral ook jongeren die sterk zijn in ontwerp en/of planning. Want veel werk wordt met innovatieve technieken voorbereid en georganiseerd.

Jongeren kiezen niet automatisch voor een opleiding in de bouw en infra. Reden voor Bouwend Nederland om samen met opleidingsbedrijven, scholen en haarl leden, een campagne te starten om jongeren te interesseren voor de bouw en infra. Met de campagne #jegaathetmaken.nl wil Bouwend Nederland laten zien hoe leuk werken in de bouw is, hoe veel vraag er naar creativiteit is, hoe innovatief het werk tegenwoordig is en wat de bouw allemaal voor moois maakt!


ONDERWIJS EN OPLEIDING INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

C.C.J.M. (Karin) Oomen

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt