VMBO-ers bouwen hun eigen bureaulamp in Techniekhuis Twente

Door Redactie, 20 februari 2018

VMBO-ers bouwen hun eigen bureaulamp in Techniekhuis Twente

Zo’n 900 vmbo-leerlingen en hun docenten/decanen bezoeken op woensdag 21 en donderdag 22
februari de Bouwontdekdagen 2018 in het nieuwe Techniekhuis Twente aan de Lansinkesweg 30 in Hengelo.

Om de vmbo-scholen te ontzorgen worden de leerlingen met bussen opgehaald bij hun school. Na aankomst in het Techniekhuis en ontvangst met een vlog doorlopen de leerlingen in anderhalf uur tijd een carrousel vol doe-activiteiten en wetenswaardigheden over de bouw. Broodjes van de Fabulous Foodtruck bezorgen de jongeren een smakelijke en gezonde onderbreking tijdens hun ‘bouwwerkzaamheden’. Als de carrousel geheel is doorlopen neemt iedere vmbo-leerling, ter herinnering, een zelfgemaakte en unieke bureaulamp mee naar huis.

Al in de bus terug naar school kunnen de leerlingen foto's en filmpjes bekijken op sociale media en de website van het Techniekhuis Twente, techniekhuistwente.nl. Thuis kunnen ze vrienden en familie hun technische vaardigheden laten zien tijdens hun eigen Bouwontdekdag in het Techniekhuis Twente. Doel van de Bouwontdekdagen is om jongeren van het vmbo kennis te laten maken met het -nu nog onverbouwde- Techniekhuis Twente, ze warm te laten lopen voor innovatieve technieken en de keuze voor een bouwgerelateerde MBO-opleiding te laten overwegen. Het Techniekhuis Twente is daarmee het nieuwe en unieke opleidingenloket voor jonge mensen die een vak met toekomst, zoals timmerman, schilder, installatiemonteur of interieuradviseur willen leren. Een bezoekje brengen aan het Techniekhuis Twente kan op werkdagen.

Het Techniekhuis Twente is een intensieve samenwerking tussen opleiders in de bouw (Bouwschool Twente, Schildersvakopleiding en Installatiewerk) en het ROC van Twente. Het Techniekhuis is gevestigd in het monumentale fabriekspand van Stork Pompen aan de Lansinkesweg 30 in Hengelo, op loopafstand van het treinstation en openbaar vervoer.


ONDERWIJS EN OPLEIDING INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Contactpersoon bij dit bericht

Anne de Jonge

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Oost