Infraplatform Randstad Noord ontvouwt plannen voor 2018

Door R. (Ruben) Heezen , 22 februari 2018

Infraplatform Randstad Noord ontvouwt plannen voor 2018

Energietransitie, klimaatadaptatie en circulariteit zijn de drie hoofdthema’s waar het Infraplatform Randstad Noord zich in 2018 op gaat richten. Dat heeft de commissie van infrabouwers van Noord-Holland en Utrecht besloten in het overleg van 14 februari. Daarnaast wordt er dit jaar meer ingezet op belangenbehartiging.

Thematische excursies
Voor het komende jaar heeft het Infraplatform weer een aantal interessante activiteiten op de agenda gezet. Vijf excursies zijn er gepland, allemaal gekoppeld aan één van de drie hoofdthema’s: energietransitie, klimaatadaptatie en circulariteit. De eerste excursie is op 14 maart. Dan bezoeken de infrabouwers van Noord-Holland en Utrecht het project A9 Gaasperdammerweg. Onderdeel van dat werk is de 3 kilometer lange tunnel die Bijlmermeer met Gaasperdam gaat verbinden. In het kader van klimaatadaptatie wordt er op het tunneldak een stadspark aangelegd, om onder andere het regenwater beter te kunnen verwerken.

Verbindende marktdagen
Naast de excursies bevat de activiteitenkalender ook drie marktdagen. Doel van die dagen is opdrachtgevers en opdrachtnemers bij elkaar te brengen. De organisatie van die dagen wordt breder getrokken dan voorheen. Zo wordt de marktdag in Noord-Holland dit jaar samen met provincie en waterschap georganiseerd, en wordt voor de marktdag in Utrecht de samenwerking met de gemeente Utrecht gezocht. Op die manier moet er een breder pallet van opdrachtgevers en ondernemers aan tafel komen.

Kijkje in de toekomst
Ook gaat het platform zich sterk maken voor bestuurlijk overleg met netbeheerders en waterschappen in de regio. Dat soort topoverleggen is er nu niet en dat is een manco. Ze kunnen namelijk een vertrouwensband creëren en zo de deur openen naar samenwerking en een completer beeld geven van de projecten die er op de markt gaan komen. Dat geeft de infrabedrijven meer inzicht in waar zij de komende jaren aan toe zijn.

Samen bepalen
Het infrabouwplatform kan niet alles zelf bedenken. Daarom worden de leden meer betrokken bij de belangenbehartiging. Om bijvoorbeeld gezamenlijk lobbydoelen vast te stellen komen er Infratafels. Leden zijn van harte uitgenodigd om daar mee te praten over welke belangen behartigd moeten worden, wat belangrijk voor ze is.

Klik hier voor het jaarprogramma.Over de auteur

R. (Ruben) Heezen