‘Het gaat niet om stenen stapelen maar om ruimtelijke kwaliteit’

Door Redactie, 23 februari 2018

‘Het gaat niet om stenen stapelen maar om ruimtelijke kwaliteit’

Peter van der Gugten, directeur Heijmans Vastgoed, verzorgt de key note op het jaarcongres ‘Samen aan de slag met Stedelijke Transformatie’. Met concrete voorbeelden van binnenstedelijke gebiedstransformaties geeft hij zijn visie op hoe je tot vruchtbare samenwerking komt, hoe je over en weer vertrouwen kunt genereren, afspraken kunt maken die crisisbestendig zijn met als doel vast te houden aan de gezamenlijk geformuleerde ambities.

Van der Gugten heeft al vele jaren ervaring in het ontwikkelen en bouwen in en voor de stad. Tijdens het jaarcongres deelt hij zijn lessen aan de hand van concrete binnenstedelijke gebiedstransformaties, waaronder Katendrecht, Nieuw-Crooswijk (beide Rotterdam), Energiekwartier (Den Haag) en Villa Industria (Hilversum). Naast zijn visie over het komen tot vruchtbare samenwerking, gaat hij in op de verschillende fasen van omvangrijke binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen in de tijd en hoe gebiedsontwikkelingen daadwerkelijk een impuls voor gehele stad kunnen opleveren. Hij ziet een grote opgave voor verdere verdichting van onze steden. Waarbij het niet primair om stenen stapelen gaat, maar om leefbaarheid, ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid. Om plekken waar je trots op kunt zijn omdat het er fijn is, ook voor onze kinderen.

En dat in gebiedsontwikkeling meer is dan alleen stenen stapelen vertelden Antoinette Kemper en Damo Holt van Rebel ook in dit interview.

Op het jaarcongres ‘Samen aan de slag Stedelijke Transformatie’ op 22 februari in Amersfoort buigen ruim 400 deelnemers van gemeenten en marktpartijen en experts zich over de vraag hoe zij woningbouw kunnen versnellen. Klik hier voor meer informatie of als u zich nog wilt aanmelden.

Kijk ook op onze themapagina over Stedelijke Transformatie »


MARKT

Contactpersoon bij dit bericht

Mathieu van Rooij

Beleidsadviseur