JPV Festival 2018

Door Redactie, 05 maart 2018

JPV Festival 2018

JPV Festival is dé ontmoetingsplek voor jonge professionals die zich interesseren in alles wat te maken heeft met ‘de gebouwde omgeving’. Kruisbestuiving tussen verschillende sectoren gaat het snelst als je met elkaar kunt sparren over de vraagstukken en uitdagingen die spelen. Daarom staan er dit jaar een aantal Deep Dive Sessies op het programma waarin je met collega professionals de diepte in gaat rond verschillende vakinhoudelijke vraagstukken.

From Waste to Taste! Haalbaar in 1 gebouw?
SEMiLLA Sanitation Hubs heeft een concept waarbij sanitatie gekoppeld wordt aan drie zuiveringssystemen. Urine wordt irrigatiewater en meststof voor voedselproductie en tevens spoelwater, Douche- en waswater wordt hergebruikt voor douchen/wassen en fecaliën worden verwerkt tot compost en substraat voor voedselproductie. De voedselresten worden tevens verwerkt tot compost/substraat. Technisch is het haalbaar, maar is er markt? Zo ja, wie pakt het op? Wie helpt mee het circulaire concept te ontwerpen en verder uit te bouwen voor gebouwen?

Gebouw gerelateerde BigData in relatie tot “the Internet of Things”; is er een meerwaarde bij het integreren van deze informatie? De gebruiker wordt overspoeld met informatie en stuurmogelijkheden van een gebouw. Het is niet altijd duidelijk welke informatie relevant is voor de gebruikseigenaar en welke informatiebehoefte de gebruiker heeft.
Gebouwinstallaties worden steeds intelligenter en door het combineren van (externe) informatiebronnen kan een gewenst comfort worden bereikt. Hoe ver moet je gaan om de relatie tussen duurzaamheid en gebouwcomfort te optimaliseren?

JPV Festival 2018 op 5 april in de Metaalkathedraal te Utrecht. Voor meer programma informatie kijk op de website www.jongprofessionalsverenigd.nl

Aanmelden kan via onze Meetup: www.meetup.com/Jong-Professionals-Verenigd/events/247116965/

Via Meetup bouwen we aan een JPV community zodat we ook na het festival zaken kunnen delen en events kunnen organiseren.Contactpersoon bij dit bericht

Yvonne Hiddink

Bedrijfsadviseur Sociale Zaken Regio Randstad Zuid